Ik het spijt van Wunderbaum

13 februari 2019, 11:36 | Jeroen

Op donderdag 7 maart gaat de voorstelling Ik het spijt van acteursgroep Wunderbaum in première in Rotterdam. Deze meertalige voorstelling wordt geproduceerd vanuit standplaatsen Rotterdam en Jena. Op 15 maart volgt de Duitse première van de voorstelling in Jena.

‘De Trump-stemmer die spijt heeft is een soort eenhoorn. Een sprookjesdier waarvan we denken dat het bestaat, en waarop we allemaal jacht maken. Maar nog niemand heeft hem ooit gezien.’ (CNNcorrespondent Martin Savidge 25-7-17)

In Nederland winnen partijen die zich afzetten tegen het establishment aan populariteit. In Italië blijven de populisten aan de winnende hand. De Britten kozen voor de Brexit. Steeds meer Duitsers zijn enthousiast over Alternative für Deutschland. Het Europese project lijkt te mislukken. Moeten we stug doorzetten, of moeten we accepteren dat we te verschillend zijn?

Wunderbaum maakt de voorstelling op basis van gesprekken met mensen uit verschillende landen over politiek en persoonlijk berouw. Oliver Jahn maakt muziek.

CREDITS

Wunderbaum leden Walter Bart en Matijs Jansen maken en spelen de voorstelling, samen met de Duitse muzikant Oliver Jahn. Maartje Remmers verzorgt de eindregie. Ik heb Spijt. is een coproductie van Wunderbaum, Theater Rotterdam en Theaterhaus Jena.

SPEELPERIODE

Première 7 maart 2019, Theater Rotterdam, locatie Witte de With. Speelperiode maart t/m oktober 2019, in theaters in Nederland, Duitsland en België. Tickets en meer informatie via de webstie

Beeld: Jan-Dirk vd Burg.Share |

Gerelateerde artikelen