10 Jaar Pop Arts Festival

25 februari 2019, 08:39 | Jeroen

Het Pop Arts festival in Amsterdam bestaat 10 jaar en zoekt de grenzen op met toonaangevend visueel theater. Van di. 16 t/m zo. 21 april 2019 tonen Theater Bellevue, Theater De Krakeling en Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond visueel theater in al zijn verschijningsvormen. Dit jaar voegt Feikes Huis zich bij de organisatie, de enige productiekern in Nederland voor visueel theater.

Beeldend theater floreert in Nederland en Vlaanderen en kent vele verschijningsvormen. Poppen- en objecttheater staat centraal, maar vermengt zich steeds meer met dans, circus, mime, beeldende kunst, film en muziek. De gemeenschappelijke noemer is dat beeld de hoofdrol speelt in deze voorstellingen. Het volledige festivalprogramma is te vinden op de website

Enkele highlights van het Pop Arts Festival:

Op de openingsavond speelt de Vlaamse groep FRANKIE Laguna Beach (i.s.m. Campo). Van hun gemotoriseerde poppenband gemaakt uit papier, plakband, ijzerdraad en verf krijgt het publiek een snedige mix van tropical noise en hyperkinetische oerkreten voorgeschoteld. Geen menselijke muzikanten te zien tijdens hun live performance, de poppen staan in de spotlights.
De Brakke Grond op di. 16 april.

Tijdens het festival gaat Feikes Huis met twee voorstellingen in première: Ding Dong (i.s.m. Stichting Stroet & Duda Paiva Company) op do.17 april, Japanse Meisjes (i.s.m. Firma Draak) op za. 20 april, gevolgd door een Japanse avond.
Beiden zijn te zien in Theater Bellevue.

De Waalse groepen Chaliwaté Company & Focus Company maken hun Nederlandse debuut. Ze komen met work-in-progress Zondag (Dimanche), een absurdistisch verhaal over hoe de mensheid met natuurrampen probeert te dealen en onverstoorbaar door probeert te leven.
De Brakke Grond op do. 18 en za. 20 april.

Ook voorstellingen die hun succes reeds hebben bewezen staan in het festival. Zoals het indrukwekkende Kamp van Hotel Modern. Duizenden miniatuur geknutselde poppetjes van acht centimeter verbeelden de gevangenen en hun beulen. Als reusachtige oorlogsverslag-gevers dwalen de spelers met minicamera’s door de maquette.
Theater De Krakeling di. 16, wo. 17 en do. 18 april.

In de visuele belevenis Veel te Veel te Veel van de Kopergietery gaan Johan De Smet, Audrey Dero, Vincent Raoult & Annelies Van Hullebusch op zoek naar de pracht en de kracht van minder, in een wereld vol meer. Samen creëren ze een speelse beeldende voorstelling waar objecten een ziel hebben.
Theater De Krakeling zo. 21 april.

Daarnaast is er een tweede editie van Puppet Playground / Objects Welcome waarin beeldende theatermakers uit Nederland en België hun nieuwe concepten en work in progress tonen.
Theater Bellevue vr. 19 april.

Verder zijn er voorstellingen van: Thomas, Sacha en Jos, Servaes Nelissen, Miet Warlop, Cat Smits, Rose Stories, Theater Gnaffel, Ruta van Hoof, ea.Share |

Gerelateerde artikelen