De Drie Musketiers van De Warme Winkel

20 maart 2019, 09:07 | Jeroen

Het Amsterdamse Bostheater bestaat 35 jaar. Reden te meer om groots uit te pakken voor de zomerproductie, met De Warme Winkel.

Sinds jaar en dag is de zomerproductie het gezicht van het Bostheater. In de maanden juli en augustus is deze voorstelling maar liefst zeven weken lang, vijf dagen per week, te beleven in het meest idyllische theater van Amsterdam. Voor vele Amsterdammers het familieuitje van het jaar, onder het genot van een heerlijke picknick genieten van spectaculair theater.

Het theatercollectief De Warme Winkel, bestaande uit Ward Weemhoff, Vincent Rietveld en Mara van Vlijmen, heeft Pieter Kramer als eindregisseur bij de productie betrokken.

De Drie Musketiers

Theatergroep De Warme Winkel gaat deze zomer vol op het orgel in haar bewerking van De Drie Musketiers. De meest spraakmakende toneelgroep van Nederland trekt alle registers open om dit overbekende verhaal fris op te dienen. Slapstick en spektakel vechten om aandacht. Varkens en kippen rennen voor hun leven, als de acteurs de degens kruisen en legers figuranten een virtuoze dood tegemoet gaan.

De Drie Musketiers staan al meer dan een eeuw symbool voor tomeloze moed en hadden een eergevoel dat de F-side doet blozen. Ze keken niet op een dode meer of minder, aan De Warme Winkel de opdracht om licht te brengen in dat duistere staartje van de middeleeuwen.

De Warme Winkel is groot geworden met locatietheater, maar inmiddels al jaren te vinden in schouwburgen en op festivals in binnen- en buitenland. In hun steevaste zoektocht naar verdieping stuiten ze vaak eerst op de lach om vervolgens te belanden in een eclectische montage van verrijkende inzichten en ongepolijste humor. Hun werk wordt zowel als verrassend, verfrissend als inspirerend omschreven.

Het Amsterdamse Bostheater

Er is een groot publiek dat stiekem een van de meest wonderlijke plekken van Nederland verborgen houdt: het amfitheater in het Amsterdamse bos. Het toneel van operateske proporties wordt omringd door torenhoge bomen die de laag passerende vliegtuigen onder hun buik kietelen. Voor veel Amsterdammers is deze culturele oase al 35 jaar een vaste prik in de zomervakantie: picknick en performance in ‘het bos’.

Internationaal Theater Amsterdam en het Amsterdamse Bostheater slaan sinds de zomer van 2017 de handen ineen. Het publiek kan de warmte van het rode pluche in de zomermaanden verruilen voor de avondzon en sterren in het Amsterdamse Bostheater. Vaste bespelers van de schouwburg, zoals de toneelgezelschappen Orkater, Oostpool en Noord Nederlands Toneel, coproduceren met het Amsterdamse Bostheater de grote zomerproductie. Dit jaar de eer aan De Warme Winkel.

Speelperiode

Van: 2 – 27 juli en 13 – 31 augustus
Op: dinsdag t/m zaterdag
Tijd: 21.00 – 22.30 uur
Prijzen: €18,50 – €8,50
Tickets via de website

Naast De Drie Musketiers worden er onder de noemer ‘Live at Amsterdamse Bostheater’ verschillende concerten geprogrammeerd, waaronder Benjamin Clementine, Caro Emerald, Douwe Bob, De Dijk en Peter Doherty. Voor meer info zie de websiteShare |

Gerelateerde artikelen