ITA viert 125 jaar schouwburg

5 augustus 2019, 09:00 | Jeroen

24 augustus wordt het 125-jarig bestaan van de schouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam gevierd.

Dus programmeren ze de hele dag gratis previews en voorstellingen in de Grote Zaal, kun je oog in oog komen te staan met grote namen uit de theaterwereld tijdens de speciale backstage rondleidingen, met wisselende acts en ontmoetingen. Er is taart voor 1000 mensen en er kan tot diep in de nacht worden gedanst op de afterparty van de UITmarkt. Gedurende de dag geven we ook nog 125 kaarten weg voor De Kersentuin van 24 augustus. Het hele programma vind je op de website

Programma Grote Zaal

De Toneelmakerij en Silbersee nemen je mee in de wondere wereld van De Toverfluit. Deze Toverfluit speelt zich af in de ruimte. Met raketten, planeten en reizen door de tijd. De acteurs van het ITA-ensemble stellen speciaal voor de Uitmarkt de Toneelbibliotheek samen: een wervelende opeenvolging van de mooiste scènes uit het verleden en fragmenten uit het nieuwe seizoen. Flirt with Reality is een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers.“David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.” **** Volkskrant. In Allemaal Mensen | UMUNTU proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. “Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA, en toch gaat alle aandacht naar de 0,1% waarin we anders zijn. Zwart, wit, homo, hetero, hipster, nerd, millennial, queer; soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk. Want wat kun je nog zeggen zonder een ander te kwetsen? In NOIR onderzoekt Nineties Productions in hoeverre de mens nog zichzelf kan zijn, ongeprogrammeerd, vrij denkend en handelend in een toekomst waarin de wereld volledig geautomatiseerd is. In leegstaande kantoorpanden creëert nomadisch theatercollectief Nineties Productions een voorstelling vol dystopische acts, muzikale déjà vu’s en personages die lost in translation zijn in een technological future nightmare.

Historische rondleiding mét bijzondere ontmoetingen

Dompel je onder in een verzameling aan weetjes, optredens en verhalen voor én achter de schermen van de prachtige 125-jarige schouwburg aan het Leidseplein. Een rondgang langs historie, heden en toekomst. Altijd al willen weten waar Harry Mulisch zat tijdens het boekenbal? Ontdek de geheime routes en leer in vogelvlucht over de geschiedenis van dit prachtige gebouw. Onderweg kom je oog in in oog met dansers, sprekers, oude- én nieuwe makers, historische kostuums en de terugkeer van het Toneelbordeel. Je weet nooit wie je treft, het zou zomaar Nicole Beutler, Gerardjan Rijnders, Hans Croiset, Diederik Imfeld of een van de vele vele andere acteurs en dansers kunnen zijn.

CLUB ITA – Afterparty UITmarkt

Zin in een feestje? Ga dansend de nacht in bij Internationaal Theater Amsterdam en wees welkom in CLUB ITA. Met Redhead at the Vondelbeach, dj’s en een aantal spannende surprise-acts sluiten we de UITmarkt-zaterdag dansend af en proosten we op het 125-jarig bestaan van de schouwburg.



Share |

Gerelateerde artikelen