ZUBBtipt: La Ménagerie de verre door het ITA

12 november 2021, 17:36 | Jeroen

La Ménagerie de verre (Glazen speelgoed) van Tennessee Williams, met in de hoofdrol steractrice Isabelle Huppert, is de tweede regie van Ivo van Hove voor Théâtre de l’Odéon in Parijs. In 2017 maakte hij Vu du pont, naar de klassieker van Arthur Miller.

Op het toneel zien we moeder Amanda en haar kinderen Laura en Tom. Vader verliet het gezin vijftien jaar eerder, maar Amanda waant zich nog steeds ‘une grande dame’. Zoon Tom, die denkt een dichter te zijn, staat in voor het levensonderhoud van het gezin. Hij is liever uit dan thuis. Dochter Laura komt het huis juist niet uit en speelt binnen met haar glazen diertjes. Drie mensen opgesloten in eenzaamheid, drie manieren om te dromen van een ander bestaan. De komst van Jim O’Connor, een vriend van Tom, brengt hoop…

Ivo van Hove: La Ménagerie de verre is een sleutelwerk in het oeuvre van Tennessee Williams. Het stuk neemt ons mee in een wereld van zachtaardige, kwetsbare en ongelukkige personages. Een moeder, haar zoon en haar dochter met een beperking ontbreekt het aan kracht en middelen om zich te weren tegen de harde wereld om hen heen. Ondertussen trekken zij zich terug in herinneringen, een geïdealiseerd verleden, in een schijnwereld die niet bestaat. De personages van Williams zijn als glazen speelgoeddieren: mooi, maar breekbaar. Het is een artistieke uitdaging en tegelijkertijd een droom die uitkwam om met Isabelle Huppert samen te werken aan de bewerking van dit meest persoonlijke en autobiografische stuk van Tennessee Williams.

Klik hier voor de laatste kaarten in de zaal en kaarten voor ITALive.

ITALIVE

Op 27 november wordt de voorstelling gelivestreamd vanuit ITA. De stream is voorzien van Nederlandse en Engelse ondertiteling. Kaartkopers ontvangen twee uur voor aanvang een mail met de link en een persoonlijk wachtwoord.

Helaas is het niet mogelijk om de livestream op een ander moment te bekijken. We spelen de voorstelling live op het ITA-podium en de livestream is een rechtstreekse verbinding zodat u thuis kunt meekijken naar wat er zich op dat moment in ITA afspeelt.Share |

Gerelateerde artikelen