Recensie: Margin Call

3 april 2012, 08:30 | Jeroen

Thriller over het begin van de financiële crisis in 2008. Een verzekeringsbank verkoopt riskante investeringspakketten. Wanneer blijkt dat de bank te weinig onderpand heeft om de verliezen te compenseren staat niet alleen het bedrijf maar heel Wall Street op instorten.

Een ontslagronde bij een grote investeringsbank. Tachtig procent van de medewerkers wordt ontslagen. De een na het andere slachtoffer verlaat met een kartonnen doos gevuld met persoonlijke spulletjes het gebouw. Niemand durft van achter zijn pc op te kijken. Ook het doek is gevallen voor Eric Dale (Stanley Tucci). Dale werkt aan een belangrijk onderzoek. Zijn ontslag betekent dat hij dit niet af mag maken. Een van zijn jonge medewerkers Peter Sullivan(Zachary Quinto) krijgt bij een kort afscheidt bij de lift een USB-stick met zijn onderzoek erop. Hij zal het af moeten maken. Hij waarschuwt nog wel: “Wees voorzichtig!”. Wanneer Peter na een lange dag werken besluit het onderzoek eens te bekijken, doet hij een bizarre ontdekking.

Geen spannende Thriller, maar zeker interessant als je wilt weten hoe het er bij grote banken aan toe gaat en hoe een financiële crisis tot stand komt. De cast is om je vingers bij af te likken. Kevin Spacey, Stanley Tucci, Jeremy Irons en Demi Moore zetten een solide prestatie neer. Waarbij Spacey toch wel uitblinkt als pessimistisch en ingedut meubelstuk van het bedrijf. Zachary Quinto en Penn Badgley zijn de ‘Young Guns’ van de film. Quinto, onder andere bekend van Heroes en Star Trek, levert als onderdanig en zelfbewust genie een sterke prestatie tussen alle acteer veteranen.

Verkrijgbaar op DVD sinds 27 maart.



Share |

Gerelateerde artikelen