Stunt: Wereldrecord papieren vliegtuigjes gooien

3 augustus 2013, 21:49 | Jeroen

Vandaag heeft The Walt Disney Company een poging gedaan om het wereldrecord papieren vliegtuigjes gooien te verbreken. Meer dan 110 mensen namen deel aan het Guinness World Record evenement in Pathe ArenA Amsterdam om de release te vieren van Disney’s nieuwste familiefilm Planes, welke 9 oktober de Nederlandse bioscopen in vliegt. Om dit wereldrecord te verbreken hebben ook Engeland, Ierland, Spanje en Duitsland mee gedaan. Het vorige wereldrecord stond op 12.672 vliegtuigjes.

De recordpoging vond plaats op zaterdag 3 augustus om precies 10.30 uur. De officiƫle uitslag van alle Papieren vliegtuigjes die door Europa vlogen wordt deze week bekend gemaakt.

Vlieg mee met Disney’s Planes, een avontuurlijke en dolkomische animatiefilm. Kom aan boord en vlieg mee met de avonturen van Dusty, een klein sproeivliegtuigje met grote ambities. Dusty droomt ervan om mee te doen aan ‘s werelds meest spannende en opwindende luchtrace rond te wereld. In zijn dromen ziet hij zichzelf al zijn hoogvliegende helden voorbij vliegen. Er is alleen een klein probleem, Dusty is niet zozeer gemaakt om te racen en – ironisch genoeg – heeft hij last van hoogtevrees. Gelukkig is daar Skipper, een oorlogsveteraan en uitstekende vlieger, die gelooft in de kracht van Dusty en hem aanmoedigt om de strijd aan te gaan. Met een beetje hulp van nieuwe en oude vrienden, maakt Dusty zijn motoren gereed om hoogtes te bereiken waarvan hij nooit had durven dromen.

Disney’s Planes gaat 9 oktober 2013 de Nederlandse bioscopen in.



Share |

Gerelateerde artikelen