Serie: Dracula

4 november 2013, 10:41 | Jeroen

Vorige week ging de nieuwe serie Dracula in première. De serie is gemaakt door Cole Haddon en is gebaseerd op het bekende boek van Bram Stoker.

De eerste uitzending was op 31 oktober te zien in het Verenig Koninkrijk. De productiemaatschappij heeft begin 2012 al voor tien afleveringen groen licht gekregen en inmiddels is ook zeker dat het tweede seizoen doorgang zal vinden. De welbekende hoofdpersoon van Dracula wordt vertolkt door Jonathan Rhys Meyers. Hij is bekend van zijn acteerwerk in o.a. The Magnificent Ambersons, Velvet Goldmine, Mission Impossible III, Bend It Like Beckham, Match Point en om zijn rol als Elvis Presley in the miniserie Elvis.

plot

Het is het einde van de negentiende eeuw wanneer de mysterieuze Dracula arriveert in London. Hij doet zich voor als een Amerikaanse ondernemer die op moderne wetenschap gebaseerde technologie wil introduceren in de Victoriaanse gemeenschap. Dracula is vooral geïnteresseerd in de nieuwe elektriciteitstechnologie, om de donkere Londense nachten wat op te fleuren. Erg handig natuurlijk voor iemand die de zon moet ontwijken. Maar Dracula heeft ook nog andere plannen. Hij hoopt namelijk wraak te kunnen nemen op de mensen die hem een eeuw geleden hebben vervloekt met onsterfelijkheid. Als alles volgens plan verloopt wordt hij gegrepen door een vrouw die een reïncarnatie blijkt te zijn van zijn overleden vrouw.



Share |

Gerelateerde artikelen