ZZDD: Surviving The Tsunami; Radiation Exposure?

7 december 2013, 09:00 | Jeroen

Afgelopen paar maanden zijn er tal van artikelen en berichten de wereld in geslingerd die te maken hebben met straling die onze wereld aantast. Lopen we nu echt gevaar? Wie is er verantwoordelijk? Waarom horen we er zo weinig over? Of houden we liever onze ogen dicht? Dit zijn vragen die al een tijdje door mijn hoofd spoken.


Gisteren las ik een schokkend en verklarend artikel op de website van SHTFPLAN die met logische verklaringen en aandachtspunten komt. Er is een logische verklaring dat een groot gedeelte van de westkust van de VS nu besmet zijn geraakt. De golf/weer stroming loopt nu eenmaal van de kust van Japan richting de kust van de VS. Waterdamp komt in de atmosfeer terecht en valt ergens anders weer neer in de vorm van regen of sneeuw. Uiteindelijk bereikt het de hele wereld. Wie is hier verantwoordelijk voor? Niemand weet het. Wie is de aangewezen persoon om dit te melden aan de bevolking? Niemand weet het.

Wat we wel weten is dat er veel mensen zijn die vragen stellen, onderzoek doen en informatie verzamelen en delen. Geen wonder dat het bericht van SHTFPLAN op Facebook alleen al meer dan 57.000 keer is gedeeld. Er wordt gewaarschuwd dat je moet blijven opletten waar je voedsel vandaan komt en welk water je drink.

Potassium iodide

Veel verwijzingen zijn er ook naar het gebruik van Potassium Iodide, oftewel, Jodium KI tabletten. De werking ervan is vrij simpel. Het zorgt ervoor dat radioactief jodium dat vrij is gekomen bij een kernramp opgenomen wordt. Het jodium dat is vrijgekomen wordt namelijk in de schildklier opgeslagen. Dit verhoogt de kans op kanker en andere aandoeningen sterk. Door de schildklier te verzadigen met jodium uit jodiumpillen, kan deze geen radioactief jodium meer opnemen. Tegenwoordig kun je Iodine & Tyrosine ook gebruiken als bescherming tegen radioactieve straling. Deze tabletten zijn gewoon te verkrijgen. Nu we in Nederland nog niet met veel of ‘serieuze’ straling te maken hebben is het tijdig gebruiken van tabletten wel verstandig, maar het gebruik van deze stoffen kunnen bijwerkingen hebben op het menselijk gestel. Wat voor bijwerkingen is niet geheel duidelijk. Wat moeten we doen?

Vandaag in de ZZDD de realiteit die ons allen aangaat. Het is een minder leuk verhaal, maar iets dat je niet kan negeren. Hebben jullie hier een mening over of wat denk jij dat er moet gebeuren. Laat je horen en deel je mening. Het gaat immers ook om jou.



Share |

Gerelateerde artikelen