ZZDD: De Jeugd van Tegenwoordig

4 januari 2014, 17:39 | Jeroen

De Jeugd van Tegenwoordig is één van de populairste rapformaties van de afgelopen jaren. In aanloop naar hun vierde album Ja Natúúrlijk volgt regisseur Paula van den Elsen De Jeugd van Tegenwoordig.

In deze documentaire zien we De Jeugd tijdens de opnames in de studio. De opnames worden geproduceerd door van Bas Bron. Daarnaast kijken we mee met de jongens op weg naar concerten en achter de schermen. De beelden laten zien dat het om vier totaal verschillende types gaat. Over hoe ze met elkaar omgaan en hoe zij elkaar aanvullen als muzikant en als artiest.

Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de geschiedenis van De Jeugd Van Tegenwoordig, van hun eerste hit Watskeburt?! tot de bizarre verhalen over het ontstaan van de band, die Willie Wartaal, Vjeze Fur en Faberyayo in het beginsel hadden bedacht.

Muziekjournalisten en collega’s uit de muziek en literatuur, zoals Extince, Sef en Ivo Victoria, spreken hun bewondering uit voor wat De Jeugd Van Tegenwoordig doet. Zo stelt Herman Brusselmans in de film: “Ik ben geen fan van de Nazi’s, maar ze hebben wel mooie uniformen. Zo ben ik ook geen fan van hiphop, maar wel fan van De Jeugd van Tegenwoordig.”



Share |

Gerelateerde artikelen