Best of 2013 - TV SERIES

26 december 2013, 15:44 | Jeroen

Met alsmaar groeiende budgetten en een alsmaar groeiend aanbod is het toch verrassend dat er een aantal series aan kop blijven. Waar in een recent verleden series naar mate de seizoenen vorderde de kwaliteit drastisch afnam, we noemen bijvoorbeeld een Lost of Heroes, zijn het in 2013 wederom series die al langer lopen, maar er staan ook enkele nieuwkomers in deze TOP-10.

1. Game Of Thrones (Seizoen 3)

HBO
De succesvolle verfilming van de boeken van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin gaat verder met zijn derde seizoen, gebaseerd op de eerste helft van het derde boek Een Storm van Zwaarden. De fantasy serie, waar adellijke families strijden om de macht in het rijk Westeros, wist opnieuw veel mensen aan de TV te kluisteren, zo ook de meeste van de ZUBB redactie.

2. Breaking Bad (Seizoen 5)

AMC
Het laatste hoofdstuk van deze serie, die startte in 2008, over Walter White de voormalig scheikundeleraar, was een groot succes. Alle late night shows besteedde aandacht aan de ontknoping. Wereldwijd was de hype een feit. En terecht!

3. Homeland (Seizoen 3)

Showtime
Opnieuw lijkt Carrie Mathison, de hoofdrolspeelster van deze spannende thriller, er alleen voor te staan om de VS te behoeden van een ramp. Nicholas Brody is hoofdverdachte nummer één na de bomaanslag tegen de CIA en onvindbaar. Carrie staat weer voor de taak het land, haar baan en toekomst veilig te stellen.

4. The Walking Dead (Seizoen 3)

AMC
In deze serie volgen we een groep die proberen te overleven in een wereld vol zombies. De overlevende van de voorgaande seizoenen nemen hun intrek in een gevangenis. Hun leven lijkt wat rustiger te worden, totdat blijkt dat er een andere groep overlevenden nabij woont.

5. The Bridge (Seizoen 2)

Lumière
The Bridge is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt. In seizoen 2 begint het onderzoek als er een boot in op één van de pijlers van de Sontbrug vaart.

6. Vikings

History Channel
Vikings is een nieuwe historische drama serie gemaakt door Michael Hirst en geproduceerd door het Amerikaanse History Channel. De serie is grotendeels gefilmd in Ierland en is het verhaal gebaseerd op de epische kronieken van Viking Koning Ragnar Lodbrok.

7. The Big Bang Theory (Seizoen 7)

CBS
De serie over de vier vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali heeft zijn 7e seizoen beleefd. Nog altijd zijn ze gek op computerspelletjes, comics en kijken naar sciencefictionfilms en/of -series. Een hilarische serie die zelfs na 7 seizoenen blijft vermaken.

8. Hannibal

NBC
Hannibal is een Amerikaanse thriller gebaseerd op de hoofdpersoon die bekend is van de Silence of the Lambs films: Hannibal Lector. In zijn jonge jaren, nog werkzaam als psychotherapeut, volgen wij zijn wandaden en zijn zieke releatie met FBI onderzoeker Will Graham.

9. Da Vinci’s Demons

Starz
Da Vinci’s Demons is een nieuwe televisie serie die het verhaal vertelt over Lenardo da Vinci en wordt omschreven als een historische fantasie. Een avontuurlijke ontdekkingsreis over de uitvindingen en gevaren die Da Vinci op 25 jarige leeftijd maakte.

10. Through de Wormhole with Morgan Freeman (Seizoen 4)

Discovery Science
Deze Amerikaanse natuurwetenschappelijke documentaireserie is uitgezonden door Discovery Science. Morgan Freeman is de presentator van het programma. In ongeveer 40 minuten durende afleveringen staat één vraag centraal. Prominente wetenschappers vertellen wat er bekend is over het onderwerp. In Seizoen 4 zijn de onderwerpen o.a. Is There a God Particle?, When Does Life Begin? en Can We Survive the Death of the Sun?



Share |

Gerelateerde artikelen