ZZDD: Jong en Homo in Poetins Rusland

25 januari 2014, 17:00 | Jeroen

Juni 2013 ondertekende president Poetin de omstreden antihomowet, waarmee het maken van ‘propaganda’ voor homoseksualiteit strafbaar is geworden. De documentaire laat zien dat de ophef over mensenrechten in Rusland terecht is.

Sinds het invoeren van deze wet is het zelfmoordpercentage onder homoseksuele jongeren, die nergens terecht kunnen voor ondersteuning, gestegen. Ook het aantal geweld- en moordaanslagen gericht tegen homoseksuelen is enorm toegenomen in Rusland, soms triomfantelijk gefilmd door de daders zelf.

Jong en Homo in Poetins Rusland laat zien hoe burgers het recht in eigen handen nemen. Zo worden LHBT’s in de val gelokt en vervolgens fysiek en mentaal mishandeld. De daders zetten de filmpjes van hun daden online om de slachtoffers nog extra belachelijk te maken. Een politiek adviseur van Poetin omschrijft homoseksualiteit in Rusland als een hele grote, comfortabele kast waar je in kan zitten. In de realiteit draait deze culturele oorlog uit op vernederend geweld tegen homo’s en lesbiennes.Share |

Gerelateerde artikelen