Winactie: Die Andere Heimat

29 april 2014, 08:30 | Jeroen

Hier op ZUBB maak je kans de film Die Andere Heimat Chronik einer Sehnsucht te winnen.

Een prachtig nieuw Heimat-hoofdstuk van regisseur Edgar Reitz. Met deze vier uur durende filmvertelling sluit Reitz zijn levenswerk af.

Synopsis

Wanneer Europa halverwege de 19e eeuw wordt geteisterd door armoede en hongersnood, besluiten honderdduizenden Europeanen de oversteek naar Zuid-Amerika te maken.

Tegen de achtergrond van deze vergeten geschiedenis schrijft Edgar Reitz een prachtig nieuw HEIMAT-hoofdstuk. Een onvergetelijk drama dat zich ook dit keer afspeelt in het fictieve Duitse dorp Schabbach, waar we twee broers volgen die elk op een andere manier omgaan met hun dromen en wanhoop.

De winnaars zijn bekend. Gefeliciteerd. Niet gewonnen? Doe volgende keer gewoon mee en wie weet win je!

Maak kans op de film door het Facebook bericht te Like-en.

Edgar Reitz

Edgar Reitz (1932) is een Duits filmmaker, schrijver en producent. Tevens is hij als docent filmwetenschappen verbonden aan verscheidene universiteiten en is hij hoofd van het department van Film en Mediakunst aan de Bavarian Academy of Fine Arts in München.

Hij groeide op in de Hunsrück regio waarna hij voor zijn studie naar München vertrok. Daar studeerde hij Duitse taal en literatuur, journalistiek en dramaturgie. Voor hij zich in 1957 toelegde op film, werkte hij in het literaire veld als schrijver en uitgever en bevond hij zich tussen de avant-garde in de muziek, literatuur, beeldende kunst en film.

Samen met Alexander Kluge richtte hij in 1962 de eerste Duitse filmschool op, het Instituut voor Film Design, in Ulm. Als co-auteur van het Oberhausener-pamflet stond hij bovendien aan de wieg van de Nieuwe Duitse Cinema, de periode waarin de Duitse auteurscinema tot bloei kwam.

In Nederland maakte hij furore met zijn wereldberoemde HEIMAT-trilogie (1984 – 2004). Dit veelgeprezen epos bestaat uit 31 avondvullende films en is met zijn 56 uur aan film één van de meest omvangrijke narratieve werken in de geschiedenis van film.



Share |

Gerelateerde artikelen