Anton Corbijn regisseert nieuwe speelfilm

24 september 2015, 11:36 | Jeroen

Fotograaf en regisseur Anton Corbijn vertelt over nieuwe film. In 2010 maakte Corbijn de film “The American” met in de hoofdrol George Clooney.

Anton Corbijn onthult in College Tour dat hij het Pulitzerprijs winnende boek Devil in the Grove van de Amerikaanse schrijver Gilbert King gaat verfilmen. Naar verwachting starten de opnamen in april 2016. De uitzending van College Tour is aanstaande vrijdag 25 september om 21.00 uur te zien bij de NTR op NPO3.

Corbijn: “Het is een Amerikaanse studiofilm, gebaseerd op een boek dat de Pulitzerprijs heeft gewonnen. Het gaat over de verschillen in rassen en de manier waarop eind jaren ’40, begin jaren ’50 met rassen werd omgegaan.” Corbijn vervolgt: “Het boek heet Devil in the Grove. Er gebeurt zogenaamd een verkrachting waar vier zwarte jongens van worden verdacht. Daar stond de doodstraf op.”

Het boek Devil in the Grove: Thurgood Marshall, the Groveland Boys, and the Dawn of a New America (2012) vertelt het waargebeurde verhaal van vier Afro-Amerikaanse jongens die vals werden beschuldigd van een verkrachting van een blank meisje. De jongens werden bekend als “The Groveland Boys”. Het boek van de Amerikaanse schrijver Gilbert King won in 2013 de Pulitzerprijs in de categorie non-fictie.

Corbijn hoopt in april 2016 te beginnen met de productie van de speelfilm. De cast is nog niet bekend. De uitzending van College Tour is te zien op vrijdag 25 september om 21.00 uur op NPO3 en daarna op NPO Gemist. Presentatie: Twan Huys.



Share |

Gerelateerde artikelen