Oasis docu: Supersonic

8 juni 2016, 22:22 | Jeroen

Cherry Pickers brengt Supersonic in oktober uit in de bioscopen. De documentaire over de opkomst, glorietijd en ondergang van Oasis is gemaakt door Mat Whitecross, de regisseur van The Road to Guantanamo, en de producenten van Amy en Senna.

Supersonic (ook de titel van de eerste single) volgt de ongelofelijke reis van Oasis van 1991 als Noel Gallagher zich aansluit bij het bandje van zijn broer Liam tot het bittere einde van de supergroep uit Manchester in 2009.

In 1994 wordt hun eerste album, Definitely Maybe het snelst verkopende debuut in de Britse muziekgeschiedenis. Acht singles en acht albums belanden op de eerste plaats in de hitparade. Hun tweede album, (What’s the Story) Morning Glory?, gaat twintig miljoen keer over de toonbank. In 1996 geeft de band twee optredens in Knebworth Park, die met 250.000 fans alle records breken.

In 1999 heeft Oasis wereldwijd al ruim zeventig miljoen albums verkocht, maar de band komt nog vaker in het nieuws door de voortdurende, knallende ruzies tussen de twee broers. Het verhaal van de opkomst, glorietijd en ondergang van een van de grootste Britse bands ooit wordt verteld aan de hand van zeldzaam en niet eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews met Liam en Noel Gallagher.

Noel Gallagher: The funny thing is, after all that fucking mouthing off about how we were going to be the biggest band in the world, we actually went and did it… and it was a piece of piss.

Liam over Supersonic: Biblical



Share |

Gerelateerde artikelen