Winactie: Yasujirô Ozu verzamelbox

18 juni 2016, 11:08 | Jeroen

Zeven films van Japans grootmeester OZU werden in het kader van een uniek en grootschalig digitaal restauratieproject gerestaureerd. Vier van zijn kleurenfilms en drie van zijn zwart-wit films zijn nu voor het eerst gebundeld in één verzamelbox.

Om kans te maken op een verzamelbox like je het bericht op Facebook, retweet op Twitter en zoals altijd deel met je vrienden en nodig ze uit onze pagina te like-en voor een grotere win kans.

De winnaars zijn bekend. Doe volgende keer gewoon weer mee en wie weet win je.

De box bevat de kleurenfilms EQUINOX FLOWER (Higanbana, 1958), GOOD MORNING (Ohayo, 1959), LATE AUTUMN (Akibiyori,1960) en AN AUTUMN AFTERNOON (Sanma no aji, 1960), en de zwart-wit films LATE SPRING (Banshun, 1949), EARLY SUMMER (Bakushu, 1951), en Ozu’s bekendste meesterwerk TOKYO STORY (Tokyo monogatari, 1953).

DVD Release op 15 juni 2016. Vanaf 16 juni zijn LATE SPRING en EARLY SUMMER te zien in de landelijke filmtheaters en EYE.


Yasujirô OZU

Yasujirô Ozu (1903-1963) is een van de grootste filmregisseurs aller tijden. Zijn werk geldt als inspiratiebron voor talrijke grootmeesters zoals Martin Scorsese, Jim Jarmusch en Wim Wenders. Ozu was een invloedrijke innovator, zowel technisch, vormelijk, als narratief. Maar zijn legendarische status heeft ook veel te maken met de weergaloze emotionele resonantie van zijn films, en zijn scherpe oog voor liefde en familiebanden in een veranderende Japanse samenleving.



Share |

Gerelateerde artikelen