Dual in EYE

15 augustus 2016, 11:19 | Jeroen

Op de slotavond van Steven Spielberg, meesterverteller komt de band Coparck voor het eerst sinds vijf jaar weer bij elkaar voor een uniek optreden. Op 28 augustus speelt Coparck live een soundtrack bij de klassieker Duel, de eerste film van Steven Spielberg, in de grote zaal van EYE Filmmuseum.

Duel vs Coparck, 28 augustus 19.00 uur in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, Website

Ooit speelde Coparck een eigen soundtrack bij Duel in het kader van de fameuze Rocket Cinema-avonden in Paradiso. Voor dit optreden in EYE komt Coparck weer bij elkaar en spelen ze een geheel hernieuwde versie van hun soundtrack. Een unieke kans om de band nog een keer live te zien spelen.

Coparck speelde honderden optredens in binnen- en buitenland en tourde onder meer met bands als Johan, Blaudzun en buitenlandse acts als The Bees en Phoenix.

De band bestaat uit: Odilo Girod (zang, gitaar, toetsen); Maurits de Lange (piano, synths, beats&sounds); Rik Hansen (staande bas, backing vocals); Marcel van As (drums, beats&sounds, backing vocals).

Duel (Steven Spielberg, 1971)
In Spielbergs debuutfilm vecht een brave automobilist een strijd op leven en dood uit met een tankwagen en diens onzichtbare bestuurder. ‘Great. I’m never gonna make it to that appointment now!’

Zo simpel als de titel, zo simpel is ook de plot van Spielbergs vroege oefening in keelsnoerende suspense. Het is een dag als alle andere wanneer vertegenwoordiger David Mann in zijn rode Plymouth de snelweg opdraait. Maar dan verschijnt er een truck in zijn achteruitkijkspiegel, een nachtmerrie op wielen die nieuwe betekenis geeft aan het woord bumperklever.

Een kort verhaal van sci-fi-auteur Richard Matheson (I Am Legend) lag aan de basis van deze tv-film die in Europa in een langere bioscoopversie werd uitgebracht. Hoofdrolspeler Dennis Weaver (van de tv-serie ‘McCloud’) is in Duel een everyman, een stand-in voor de kijker zelf die zijn angsten moeiteloos in Mann weerspiegeld ziet.



Share |

Gerelateerde artikelen