Filmnieuws: Jackie

27 september 2016, 08:15 | Jeroen

Jackie volgt de charismatische First Lady Jackie Kennedy in de dagen van nationale rouw na de moord op haar man John F. Kennedy. De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larrain, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en binnenkort ook Neruda (2016) op het grote publiek loslaat.

De film werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto en won de prijs voor Beste Scenario op het prestigieuze filmfestival van Venetiƫ. Na haar Oscar voor Black Swan lijkt Natalie Portman bovendien opnieuw op Oscarkoers met haar fenomenale acteerprestatie als Jackie Kennedy.

De film is vanaf 16 februari 2017 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Synopsis

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richt op de beroemde weduwe. De film toont een vrouw in rouw, die een geschokte natie probeert gerust te stellen en mede hierdoor het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid bepaalt.

Regisseur: Pablo Larrain (No, Neruda)
Scenario: Noah Oppenheim (bekroond met prijs voor Beste Scenario op filmfestival van Venetiƫ)
Cast: Natalie Portman, Peter Sarsgaard



Share |

Gerelateerde artikelen