Trailer: Life, Animated

14 januari 2017, 08:55 | Jeroen

In Life, Animated ontmoeten we Owen Suskind. Tot zijn zijn derde een energiek, praatgraag jongetje die daarna plotseling ophoudt met spreken. Autisme doet hem afglijden in een zwijgzame eigen wereld.

Bijna vier jaar gaan voorbij waarin Owen niet te bereiken is. Hij reageert maar op één ding: Disney-films. Op een dag besluit zijn vader met een handpop van Iago, de brutale papegaai uit Aladdin, aan zijn zoontje te vragen “Hoe is het nou om jou te zijn?” Onmiddellijk krijgt hij antwoord van Owen, met de letterlijke dialoog uit de film Aladdin. Vanaf dat moment besluiten de ouders met hem te communiceren aan de hand van zijn geliefde Disney-films en treden zij binnen in Owen’s gesloten wereld. Ze ontdekken dat Owen leert over de wereld om hem heen door middel van de uitvergrote karakters uit de Disneyfilms. We zien hoe het Owen lukt zijn diploma te halen, een liefdesrelatie te beginnen en uiteindelijk zelfstandig te gaan wonen.

Met behulp van indrukwekkende beelden uit het familiearchief en een serie prachtige animaties, gebaseerd op Owens eigen tekeningen uit zijn jeugd, schetst regisseur Roger Ross Williams een ontroerend portret.

Het hartverwarmende Life, Animated van Roger Ross Williams is vanaf 23 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.



Share |

Gerelateerde artikelen