Trailer: Marlina the Murderer

12 december 2017, 13:47 | Jeroen

Marlina the Murderer is een bijzonder stijlvolle feministische western uit Indonesië. De film is ook geselecteerd voor het Limelight programma van het International Film Festival Rotterdam.

Marlina (Marsha Timothy) is nog maar net weduwe geworden en bewaart haar echtgenoot als een mummie in een hoek van haar woonkamer, wanneer een lokale bende zich meldt in de afgelegen boerderij. Ze zeggen dat ze haar zullen beroven, dat ze haar waarschijnlijk ook zullen verkrachten, maar dat ze eerst graag een maaltijd willen. Dat dit niet goed kan aflopen voor de ongewenste bezoekers suggereert de titel al. Met het hoofd van de vermoorde bendeleider Markus gaat Marlina op weg naar het politiebureau. Maar daarmee is ze als alleenstaande vrouw op het in-conservatieve en patriarchale eiland Sumba nog niet uit de problemen en krijgt te maken met de revanche van de overlevende bendeleden.

Marlina the Murderer ging in 2017 in Cannes in première in het programma Quinzaine des Réalisateurs en is een film van de Indonesische regisseur Moula Surya. Haar protagoniste is een eigentijdse heldin in een afgelegen uithoek van Indonesië. Het eiland Sumba bestaat echt en de gebeurtenissen waar Marlina in verzeilt raakt in haar tocht over het eiland zijn uit de dagelijkse realiteit gegrepen. De film heeft een prachtige muziekscore en betoverende cinemascoopbeelden waarvan gezegd wordt dat ze beter gelukt zijn dan in Tarantino’s The Hateful Eight.

Indonesië / Frankrijk | 2017 | 90 minuten | Indonesisch gesproken | Nederlandse ondertiteling
VANAF 15 FEBRUARI IN DE BIOSCOOP



Share |

Gerelateerde artikelen