Trailer: Ready Player One

13 december 2017, 10:31 | Jeroen

Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance).

Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Spielberg regisseerde de film aan de hand van een scenario van Zak Penn en Ernest Cline. De film is geproduceerd door Spielberg, Donald De Line, Kristie Macosko Krieger en Dan Farah, met Adam Somner, Daniel Lupi, Chris DeFaria en Bruce Berman als uitvoerend producenten. De hoofdrollen in READY PLAYER ONE worden gespeeld door Tye Sheridan (‘X-Men: Apocalypse’, ‘Mud’), Olivia Cooke (‘Me and Earl and the Dying Girl’, ‘Bates Motel’), Ben Mendelsohn (‘Rogue One – A Star Wars Story’, ‘Bloodline’), T.J. Miller (‘Deadpool’, ‘Silicon Valley’), Simon Pegg (de ‘Star Trek’-films, de ‘Mission: Impossible’-films) en Oscar®winnaar Mark Rylance (‘Bridge of Spies’, ‘Dunkirk’).

Regie: STEVEN SPIELBERG (SAVING PRIVATE RYAN)

Met o.a. TYE SHERIDAN, OLIVIA COOKE, BEN MENDELSOHN, T.J. MILLER, SIMON PEGG en MARK RYLANCE

READY PLAYER ONE is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline.

READY PLAYER ONE is vanaf 29 maart 2018 te zien in de Nederlandse bioscoop.Share |

Gerelateerde artikelen