Phantom Thread met live orkest op IFFR 2018

25 december 2017, 10:19 | Jeroen

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Universal Pictures International Netherlands werken samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor een unieke vertoning van Paul Thomas Andersons langverwachte nieuwe film Phantom Thread. De filmmuziek van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood wordt op 2 februari 2018 live gespeeld in de Doelen met extra muzikanten van het London Contemporary Orchestra. Paul Thomas Anderson is aanwezig bij de bijzondere vertoning.

Phantom Thread speelt in het Londen van de jaren vijftig en draait om de gevierde kleermaker Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) wiens obsessieve professionaliteit omver wordt gegooid wanneer hij de sterke Alma (Vicky Krieps) ontmoet. The Guardian noemde de film “heerlijk in zijn vreemdheid, zijn felheid, zijn absurditeit en zijn superieure elegantie”.

Het London Contemporary Orchestra (LCO) nam de filmmuziek op en voor de gelegenheid nodigt het Rotterdams Philharmonisch Orkest een aantal belangrijke leden van het LCO uit in Rotterdam, onder wie dirigent Robert Ames. Het evenement vindt plaats in de grote zaal van de Doelen: partner van IFFR sinds 2001 en dé ontmoetingsplek van het festival.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert in 2018 zijn honderdjarig jubileum. Door de jaren heen groeide het uit tot een internationaal gevierd orkest dat bekendstaat om zijn innovatieve publieksbenadering. De samenwerking met IFFR is niet geheel nieuw; in 1988 speelde het orkest de muziek van Buster Keatons The General op de laatste dag van het festival.

Kaarten voor dit evenement zijn hier verkrijgbaar.Share |

Gerelateerde artikelen