IFFR: Hivos Tiger Award 2018

10 januari 2018, 11:01 | Jeroen

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de acht films die zijn geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition: zeven wereldpremières en een internationale première, waaronder twee Nederlandse (co)producties.

De selectie bevat de wereldpremière van Possessed, een fascinerend filmessay van de filmmakers van het Amsterdamse Metahaven, die vaker aan IFFR leverden, in samenwerking met de Nederlandse grafisch ontwerper en documentairemaker Rob Schröder, die al in 1998 en 2000 zijn korte films op IFFR vertoonde. De film bekijkt de manieren waarop de moderne mens obsessief naar verbinding zoekt in digitale tijden.

Meer informatie via de website van het IFFR.

De Hivos Tiger Competition bevat ook: Djon África, de eerste fictiefilm van documentairemakers João Miller Guerra en Filipa Reis die een speelse odyssee toont van een 25-jarige Portugese rastafari op zoek naar zijn vader en zijn eigen identiteit; I Have a Date with Spring van de Zuid-Koreaanse filmmaker Baek Seungbin, een mysterieuze zwarte komedie waarin een filmmaker worstelt met een script waarin het einde van de wereld centraal staat; The Widowed Witch van de Chinese filmmaker Cai Chengjie, een complete re-edit van het succesvolle Shaman, over het leven van een onfortuinlijke vrouw die plots spirituele krachten lijkt te bezitten; en Piercing van Nicolas Pesce, een speelse psycho-thriller waarin zich een sadomasochistisch kat-en-muisspel ontvouwt tussen een man en de escort die hij van plan was te vermoorden.

Alle films geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition 2018:

Djon África, João Miller Guerra/Filipa Reis, 2018, Portugal/Brazilië, wereldpremière
I Have a Date with Spring, Baek Seungbin, 2018, Zuid-Korea, wereldpremière
Sultry, Marina Meliande, 2018, Brazilië, wereldpremière
Nervous Translation, Shireen Seno, 2018, Filipijnen, wereldpremière
Piercing, Nicolas Pesce, 2018, Verenigde Staten, internationale première
Possessed, Metahaven/Rob Schröder, 2018, Nederland/Kroatië, wereldpremière
The Reports on Sarah and Saleem, Muayad Alayan, 2018, Palestina/Nederland/Duitsland/Mexico, wereldpremière
The Widowed Witch, Cai Chengjie, 2018, China, wereldpremière

International Film Festival Rotterdam (IFFR) – een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld – vindt in 2018 plaats van woensdag 24 januari tot en met zondag 4 februari. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. Meer informatie via IFFR.com.

Foto: Possessed van Metahaven en Rob SchröderShare |

Gerelateerde artikelen