Trailer: Isle of Dogs

24 april 2018, 12:53 | Jeroen

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island.

Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

De film is geregisseerd en geschreven door Wes Anderson (‘Fantastic Mr. Fox’, ‘Moonrise Kingdom’, ‘The Grand Budapest Hotel’). De stemmencast bestaat uit o.a. Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton en Ken Watanabe.

Isle of Dogs was de openingsfilm van het 68ste Internationale Filmfestival van Berlijn. Wes Anderson won tijdens het festival de Zilveren Beer in de categorie Beste Regisseur.

Daarnaast was Isle of Dogs de openingsfilm van het Imagine Film Festival, al ruim dertig jaar hét festival voor de fantastische film in Nederland. Tijdens de 34ste editie van het Imagine Film Festival won ISLE OF DOGS de Silver Scream Award, de publieksprijs van het festival.

Isle of Dogs is vanaf 10 mei 2018 in de Nederlandse bioscoop te zien.



Share |

Gerelateerde artikelen