Opening CARNE y ARENA in EYE

14 juni 2018, 18:14 | Jeroen

Van vrijdag 15 juni (20.00) tot zaterdag 16 juni (20.00) vindt in Casco de opening plaats van CARNE y ARENA (Virtually present, Phsysically invisible).

In de virtual reality-installatie van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu word je onderdeel van een groep vluchtelingen die de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wil oversteken. Een beangstigende, maar ook bijzondere ervaring, die een Special Academy Award (Oscar©) kreeg toegekend voor de visionaire en krachtige manier van storytelling.

Tijdens de opening is de installatie 24 uur toegankelijk voor publiek. Het evenement gaat vergezeld van een contextprogramma met theater, muziek, talkshows en eten. Wie slaapzak en matrasje meeneemt kan het hele etmaal verblijven in Casco Café, waar ruimtes zijn om te rusten.

Elk uur worden er vier tickets verkocht. De kaarten zijn alleen in Casco verkrijgbaar.

CARNE y ARENA (Virtually Present, Physically Invisible), 15 juni t/m 26 augustus 2018, Casco, Asterweg 22, Amsterdam-Noord. Dagelijks geopend 10.00-22.00.

De 24-uursopening in Casco is de enige keer dat het publiek zonder reservering de VR-installatie kan binnengaan. Elk uur komen vier tickets voor het publiek beschikbaar. Ze worden niet zomaar uitgereikt: tussen 20.00 en 02.00 moet je door een verhoorkamer, waar acteurs van experience-theatergroep Buro Curious je helpen een kaartje te bemachtigen. Na 02:00 worden de tickets verkocht via een verlotingssysteem, à € 17,50 (exclusief servicekosten).

Tijdens de (vrij toegankelijke) 24-uursopening staat het Casco Café in het teken van Iñárritu’s installatie, met themaprogamma’s over vluchten, migratie en Latijns-Amerikaanse cultuur. Vrijdag ligt de nadruk op muziek en theater, zaterdag is er ruimte voor dialoog, workshops en eten.

Foto: CARNE y ARENA (Virtually present, Physically invislble) Alejandro González Iñárritu, 2017.Share |

Gerelateerde artikelen