ZUBBtipt: In de Bioscoop

6 september 2018, 14:27 | Jeroen

Nieuw op ZUBB is een wekelijkse update van uit te komen films. Het zijn niet alle films die uitkomen, maar de films waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn om te gaan zien. Deze week hebben we er drie uitgekozen. Waarvan er twee toevallig documentaires zijn.

Dawson City: Frozen Time

Het was een bizarre ontdekking: in 1978 stuitte een bulldozer onder een zwembad op een schat aan filmblikken begraven in een ijsvlakte in Dawson City, Canada. In de permafrost waren meer dan 500 nitraatrollen uit de vroege jaren 1900 bewaard gebleven.

Rabot

Alle valkuilen en onrechtvaardigheden van het leven komen voorbij in deze caleidoscopische documentaire over de bewoners van een vervallen woontoren in Gent in de maanden voordat deze tegen de vlakte gaat.

Dogman

Marcello bezit een hondentrimsalon in een vervallen buitenwijk aan de Italiaanse kust. Hij is een bescheiden man, houdt van zijn werk en wordt zeer gewaardeerd door zijn buurtgenoten. De rust in de wijk wordt verstoord als Simone, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt terroriseert. De onzekere Marcello laat zich door Simone meeslepen in een spiraal van geweld.Share |

Gerelateerde artikelen