ZUBBtipt: In de Bioscoop

13 september 2018, 16:44 | Jeroen

De wekelijkse update van uit te komen films op 13 september 2018. Het zijn niet alle films die uitkomen, maar de films waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn om te gaan zien.

Deze week twee films. De horror film Mandy met Nicolas Cage in de hoofdrol. Niet een garantie voor succes, maar deze film heeft nu al cultstatus. Anders dan anders dus de moeite waard om te gaan zien. Ook I am not a Witch is een onconventionele fillm met absudistische momenten echter met een realistische boodschap over onderdrukking.

Mandy

Nicolas Cage schittert in de psychedelische horrorthriller Mandy van visionair regisseur Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow). Pacific Northwest, Noord-Amerika, 1983. Buitenstaanders Red Miller (Cage) en Mandy Bloom (Andrea Riseborough, Birdman) leven een vredig bestaan in de bossen. Als hun veilige toevluchtsoord tussen de dennennaalden woest wordt verstoord door een sekte geleid door sadist Jeremiah Sand (Linus Roache, Vikings), belandt Red in een fantasmagorische trip doordrenkt met bloederige wraak en doorspekt met vuur. Verder met onder anderen: Bill Duke (Predator), Richard Brake (Hannibal Rising) en Olwen Fouéré (The Survivalist). De soundtrack is gecomponeerd door de onlangs overleden Jóhann Jóhannsson. Geregisseerd door Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow).

I am not a Witch

Na een incident in haar dorp wordt de 9-jarige Zambiaanse Shula beschuldigd van hekserij. Tijdens de korte rechtszaak wordt ze schuldig bevonden en verbannen naar een heksenkolonie. Haar nieuwe leven bestaat uit werken op het land met de andere heksen en als een attractie te worden bekeken door toeristen. Shula’s lot lijkt te verbeteren als meneer Banda zich over haar ontfermt om ‘samen zaken te doen’ en de publiciteit met haar opzoekt. Terwijl haar leven besloten lijkt, staat het jonge meisje voor de keuze: haar lot als heks accepteren of het risico nemen en voor vrijheid kiezen.Share |

Gerelateerde artikelen