ZUBBtipt: In de Bioscoop

26 september 2018, 15:53 | Jeroen

De wekelijkse update van uit te komen films op 13 september 2018. Het zijn niet alle films die uitkomen, maar de films waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn om te gaan zien.

Transit

Het Duitse leger nadert Parijs. Georg, een Duitse vluchteling, weet op het laatste moment te ontsnappen naar Marseille. In zijn bagage belanden een manuscript, brieven en een visum van de Duitse schrijver Weidel. Wanneer Georg in de Franse havenstad wordt aangezien voor Weidel, neemt hij zijn identiteit aan om een felbegeerde plek te bemachtigen op een schip naar Mexico. Maar als hij de mysterieuze Marie ontmoet, raken zijn plannen in de war. Franz Rogowski (Victoria) en Paula Beer (Frantz) spelen de hoofdrollen in Transit, een speelfilm van Christian Petzold (Phoenix, Barbara) naar de roman van Anna Seghers die ze schreef in ballingschap. De film speelt zich af in Marseille, waar vluchtelingen van zowel toen als nu elkaar ontmoeten en rondzwerven. Hun verhalen vormen tezamen een eeuwige tussenruimte. Transit kreeg in Berlijn lovende recensies van de internationale pers en was er genomineerd voor de Gouden Beer.

McQueen

Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is Mcqueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

FAHRENHEIT 11/9

Fahrenheit 11/9 geeft een provocerende en komische kijk op de tijd waarin we leven. Regisseur Michael Moore onderzoekt in deze documentaire de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit? Fahrenheit 11/9 is een vervolg op Michael Moore’s ‘Fahrenheit 9/11’, over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. Het verwijst naar de datum waarop Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd verkozen.



Share |

Gerelateerde artikelen