KLIK Animation Festival

10 oktober 2018, 08:54 | Jeroen

Van 10 t/m 14 oktober brengt KLIK een wervelwind aan animatie-goud naar EYE in Amsterdam.

Tijdens de 11e editie presenteert KLIK de beste films van internationaal animatie-talent. Ook maken inspirerende presentaties en workshops door bekende animatoren, zorgvuldig geselecteerde KLIK Specials, games en spannende ontwikkelingen in Virtual Reality deel uit van het programma tijdens KLIK.

Het thema dit jaar is State of Mind. Gedurende het festival presenteert KLIK een selectie korte en lange films die een inkijk geven in de geest en belevingswereld van anderen. Hierdoor hoopt KLIK de uitwisselingen van zienswijzen en het begrip voor uiteenlopende (vaak conflicterende) waarnemingen van onze samenleving te bevorderen.

KLIK Amsterdam Animation Festival
10–14 October 2018
EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
Tickets via de website van EYE.

In 2018 wordt het tijd voor introspectie en een blik op de wonderbaarlijke wereld van de geest. De visuele mogelijkheden van animatie lenen zich uitstekend voor het exploreren van de geest. Emoties, zienswijzen, temperamenten, dromen, meditatie, drugs, geestelijke stoornissen en de geesten van dieren zijn allemaal thema’s die aan bod komen in de geselecteerde films. De wereld van de geest is eindeloos, mysterieus en fascinerend.

Andere highlights dit jaar zijn onder andere de epische Chinese fantasy film Big Fish en Begonia (Liang Xuan and Zhang Chun, 2016) en de Zuid-Koreaans film I’ll Just Live in Bando (Yongsun Lee, 2017).

Over KLIK

KLIK Amsterdam Animation Festival toont animatie in al zijn vormen en kleuren. KLIK
biedt een platform aan geanimeerde films van grote spelers en indie studio’s, shorts, video
games, virtual reality en installaties. De elfde editie vindt plaats van 10 t/m 14 oktober in
EYE te Amsterdam. Voor de internationale competitie heeft KLIK dit jaar meer dan 1600
films uit circa 80 landen ontvangen.Share |

Gerelateerde artikelen