Openingsfilm IFFR 2019: Dirty God

14 december 2018, 09:31 | Jeroen

De officiële start van IFFR 2019 is op woensdag 23 januari in de Grote Zaal van Theater Rotterdam Schouwburg. De openingsfilm is Dirty God van de Nederlandse filmmaker Sacha Polak.

Dirty God

Dirty God beleeft zijn wereldpremière op de openingsavond van IFFR 2019. Het is de derde speelfilm en het Engelstalige debuut van Sacha Polak. Eerder regisseerde ze Zurich (2015) en Hemel (2011). Dirty God is een krachtig portret van Jade, een jonge Londenaar, moeder en slachtoffer van een zoutzuuraanval. We zien Jade’s worsteling met zelfacceptatie. Ze is door de aanval getekend voor het leven en bovendien vervreemd geraakt van haar dochter. Nieuwkomer Vicky Knight, die zelf in haar jeugd brandwonden opliep, vertolkt de hoofdrol indrukwekkend. Ook zijn er twee nummers van de Rotterdamse zangeres Sevdaliza te horen in de soundtrack.

Klik hier voor kaarten voor de openingsavond.

Festivaldirecteur Bero Beyer

Festivaldirecteur Bero Beyer: “We zijn heel blij dat onze 48ste editie opent met deze intense, krachtige film van een uitgesproken Nederlandse maker. Dirty God gaat voorbij aan oppervlakkigheden en stelt vragen rond schaamte en schoonheid, haat en angst, kracht en femininiteit. Deze grandioze film grijpt je bij je strot, maar tekent tegelijkertijd een complex en gelaagd beeld van een sterke vrouw die met haar eigen moeilijke situatie dealt.”Share |

Gerelateerde artikelen