Mijn bijzondere rare week met Tess

17 februari 2019, 18:07 | Jeroen

De Nederlandse familiefilm Mijn bijzondere rare week met Tess van Steven Wouterlood is zaterdag bekroond met een belangrijke prijs op het Internationaal Filmfestival Berlijn.

Tijdens de slotceremonie van de 69e editie van het prestigieuze festival ontving regisseur Steven Wouterlood de ‘Special Mention by the International Jury of the Competition Generation KPlus’ voor zijn eerste lange speelfilm. “Deze prijs is een enorme eer” vertelt Wouterlood. “Ik liep al op wolken de afgelopen dagen na de overweldigende reacties van het publiek, en nu al helemaal. Een betere première van onze film had ik niet durven dromen. Ik kan niet wachten tot de release in Nederland dit najaar.” De film beleefde vorige week zijn wereldpremière op het festival in het onderdeel Generations, waarin bijzondere jeugdfilms vertoond worden. Mijn bijzondere rare week met Tess verschijnt in oktober in de Nederlandse bioscopen.

Uit het officiële jurycommentaar: “The Special Mention goes to a unique tale that tactfully explores difficult discussions around mortality, loss and trying to find one’s place in the world within an uplifting coming of age story full of light and infectious joy. This film teaches us about the importance of connection. It is full of surprises, humour and is accessible for all generations.”

Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrol in de film. Bijrollen zijn voor Julian Ras (Dummie de Mummie), Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder), Tjebbo Gerritsma (Brammetje Baas), Suzan Boogaerdt (Zwarte Tulp), Hans Dagelet (De Brief voor de Koning), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Guido Pollemans (La Holandesa). MIJN Mijn bijzondere rare week met Tess is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz, het scenario is geschreven door Laura van Dijk en de producent is Joram Willink (De Veroordeling, Gluckauf) van BIND.

Synopsis

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Beeld: fotograaf Bert Nijman / copyright BINDShare |

Gerelateerde artikelen