Trailer: The Man Who Stole Banksy

20 februari 2019, 23:17 | Jeroen

In 2007 schildert Banksy in Bethlehem een soldaat die de papieren van een ezel controleert. Bedoeld als uiting van verwondering, maar door Palestijnen met grote ergernis bekeken.

Een taxichauffeur besluit het betonnen kunstwerk van 4 ton uit te zagen en op eBay aan te bieden. Wat volgt is een fascinerende tocht naar gerenommeerde musea, kunstverzamelaars en belandend op een kunstveiling in LA. Filmmaker Proserpio interviewt bewoners uit Bethlehem, advocaten, kunstliefhebbers en kunsthandelaren en stuit op een schimmige wereld waar muurkunst te koop wordt aangeboden met een eigen excuus; uit commercie, om de kunst te bewaren daarbij beroepend op publiek eigendom. Of is het uiteindelijk toch diefstal?

Een intrigerende documentaire waarin vragen gesteld worden over de waarde van street art en het eigendomsrecht van deze kunstvorm. Een fascinerend en onthullend beeld over de opkomst van street art van Marco Prosperio met een voice-over van Iggy Pop. Genomineerd op het Tribeca Film Festival 2018 voor “Best Documentary Feature”.

The Man Who Stole Banksy is vanaf 2 mei in de bioscoop te zien.Share |

Gerelateerde artikelen