Tweede editie IN-EDIT festival

24 maart 2019, 19:08 | Jeroen

De tweede editie van het IN-EDIT muziekdocumentaire festival opent op 4 april om 1900 uur in Bioscoop het Ketelhuis met THE STRANGE SOUND OF HAPPINESS. Een film over de ongewone en magische reis van een Siciliaan die in Siberië op zoek gaat naar de oorsprong van de hypnotiserende mondharp.

De documentaire kreeg een eervolle vermelding op het prestigieuze DOK Leipzig. Regisseur Diego Pascal Panarello is bij de opening aanwezig en zal na afloop live spelen op de mondharp. Het creatieve collectief MR.EXTRAVAGANZA zal de feestelijke openingsavond op geheel eigenzinnige wijze kleur geven. Let’s shine, crazy diamonds!

Op het festival – van 4 t/m 7 april in Bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam – zijn meerdere interessante gasten aanwezig. Waaronder de Britse DJ, muzikant en regisseur DON LETTS (Two Seven Clash – Dreads meets Punk Rockers) – hij zal op zaterdagavond ook een dj set verzorgen – en de Spaanse filmmaker PALOMA ZAPATA (Peret, Yo Soy La Rumba). Het gevarieerde filmprogramma bevat films over artiesten van M.I.A. tot Ruben Blades en van Rolling Stones tot Radio Birdman en Joan Jett. Andere highlights zijn o.a. Punk in Paradiso – een rauwe zwartwit registratie over het eerste Nederlandse punkfestival – en Rudeboy: The Story of Trojan Records – over de relatie tussen de Jamaicaanse en Britse jongerencultuur, bekeken door de ogen van dit iconische platenlabel.

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

IN-EDIT NL 4 t/m 7 april I Bioscoop Het Ketelhuis en Westerparkterrein I website IN-EDITShare |

Gerelateerde artikelen