Winactie: SHAZAM!

3 april 2019, 10:57 | Jeroen

We hebben allemaal een superheld in ons. Het vereist alleen wat magie om het eruit te halen. In het geval van Billy Batson, kan dat door één woord te roepen: SHAZAM!

Het 14 jarige pleegkind kan daardoor met behulp van een oude tovenaar in de volwassen Superheld Shazam veranderen. Van binnen is hij nog een kind, maar van buiten heeft Shazam een gespierd, goddelijk lichaam.

Shazam komt tot leven in deze volwassen versie van zichzelf door te doen wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee maken! Kan hij vliegen? Heeft hij röntgenogen? Kan hij bliksem uit zijn handen laten schieten? Kan hij zijn proefwerken op school overslaan?

Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel moeten beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden beheerst door Dr. Thaddeus Sivana.

Cast
Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Mark Strong, Faithe Herman, Marta Milans, Grace Fulton, Ross Butler, Djimon Hounsou, Ian Chen, Jovan Armand, Cooper Andrews

Regisseur
David F. Sandberg

Kijkwijzer: 9, angst, grof taalgebruik.

©2019 Warner Bros. Ent. All rights Reserved. T&M © DC Comics.

David F. Sandberg (“Annabelle: Creation”) regisseert New Line Cinema’s SHAZAM! het oorsprongsverhaal waarin Zachary Levi (tv-serie “Chuck”) de DC Superheld speelt, Mark Strong (“Kingsman”) als superschurk Dr. Thaddeus Sivana en Asher Angel (tv-serie “Andi Mack”) als Billy Batson. Peter Safran (“Aquaman”, “The Conjuring”, “Annabelle”) is de producent van de film.

In “Shazam!” speelt ook Jack Dylan Grazer (“IT”) als Billy’s beste vriend en ultieme superhelden-fan, Freddy en Oscar®-genomineerde Djimon Hounsou (“Blood Diamond”) als de tovenaar. Verder ook Faithe Herman (tv-serie “This is Us”), Grace Fulton (“Annabelle: Creation”), Ian Chen (tv-serie “Fresh Off the Boat”), Jovan Armand (TV’s “Hawaii Five-0”), Marta Milans (tv-serie “Killer Women”) en Cooper Andrews (tv-serie “The Walking Dead”).

De film is gebaseerd op karakters uit de DC Universe. Screenplay is geschreven door Henry Gayden naar het verhaal van Gayden en Darren Lemke. Shazam is gecreëerd door Bill Parker en C.C. Beck. Jeffrey Chernov, Christopher Godsick, Walter Hamada, Geoff Johns, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Dany Garcia, Hiram Garcia en Dwayne Johnson zijn uitvoerend producent.

De winnaars zijn bekend. Gefeliciteerd! Niet gewonnen? Doe volgende keer gewoon weer mee en wie weet win je?

SHAZAM! is vanaf 4 april 2019 in 3D, IMAX, Dolby Atmos, Dolby Vision, 4DX te zien in de bioscoop.Share |

Gerelateerde artikelen