J’ai perdu mon corps’ wint in Cannes Grand Prix

5 juni 2019, 20:44 | Jeroen

J’ai perdu mon corps heeft in Cannes de Grand Prix Nespresso gewonnen bij de officiële competitie van de 58ste Semaine de la Critique. De animatiefilm van Jérémy Clapin maakt bovendien nog kans op de Camera d’Or, de prijs voor beste debuutfilm die vorig jaar naar Lukas Dhonts Girl ging. Lumière bezit de rechten voor de Benelux en werkt voor de Nederlandse release later dit jaar samen met Cinemien.

J’ai perdu mon corps (I Lost My Body) is een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant. De afgehakte hand van een jongen ontsnapt uit een mortuarium in Parijs om het lichaam waaraan hij toebehoorde terug te vinden. Terwijl de hand door de stad zwerft, haalt hij herinneringen op aan zijn vroegere leven. Met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met Gabrielle.

Jérémy Clapin (Parijs, 13/02/1974) is geen onbekende in Cannes, want zijn korte animatiefilm Skhizein werd in 2008 geselecteerd voor de Semaine de la Critique. Clapin begon zijn carrière als grafisch ontwerper en illustrator. Hij werkte vervolgens in de reclame en regisseerde diverse korte films. Skhizein kreeg in 2008 ruim negentig onderscheidingen op festivals, onder meer de publieksprijs in Annecy en de Discovery Award in Cannes. Ook zijn derde korte film, Palmipedarium (2011) werd bekroond op vele festivals. In J’ai perdu mon corps, zijn eerste lange speelfilm, combineert Clapin ritmes en tonen, variërend van de uitzinnigheid van het leven tot contemplatieve zoetheid, wat resulteert in een zeer moderne animatiefilm.

Regie: Jérémy Clapin, scenario: Jérémy Clapin, Guillaume Laurant, montage: Benjamin Massoubre, geluid: Manuel Drouglazet, Anne-Sophie Coste, Jérôme Wiciak, decor: Fursy Teyssier, Jeoffrey Magellan, muziek: Dan Levy, acteurs: Hakim Faris, Victoire Du Bois, Patrick D’Assumçao, productie: Xillam Animation, Marc Du Pontavice, coproductie: Rhône-Alpes Cinéma, Lauriane Mégny



Share |

Gerelateerde artikelen