Single: Lian Ray - Rose

12 augustus 2019, 09:44 | Jeroen

Lian Ray kondigt debuut album aan en brengt nieuwe single ‘Rose’ met video uit. ‘Rose’ is het titelnummer van het aankomende album, welke uitkomt op 22 november. De Franse singer-songwriter Lian Ray, die recent zijn eerste single ‘Mateo’ uitbracht, kondigt vandaag zijn debuut album aan.

Samen met de aankondiging is ook nieuwe single ‘Rose’ uitgekomen vandaag. ‘Rose’ is het middelpunt en titelnummer van het komende album, dat op 22 november 2019 op Snowstar Records wordt uitgebracht. De single is vanaf vandaag overal beschikbaar, samen met een lyric video. In de webshop van Snowstar Records is het aankomende album te pre-orderen.

Single ‘Rose’ laat het hele concept achter het debuut album zien, als een losse hommage aan de ultra-Frans klinkende Melody Nelson van Serge Gainsbourg. Lian had een korte, destructieve affaire met Rose terwijl ze in Berlijn woonde. Rose verdween vrij snel, maar liet voor de gebroken songwriter een muze achter – een muze die mythologische proporties aannam. Het nummer ‘Rose’ is een denkbeeldige dialoog tussen de muze en de schrijver, waarin het verhaal van het album wordt samengevat. Het is ook een lofzang voor onschuld, gevuld met spijt. Dit is waar het allemaal fout ging voor Lian, met hints over drugsmisbruik (“your eyes are powder blue”) en destructief gedrag dat volgde op deze korte relatie. De muze heeft zeker haar werk gedaan, want ‘Rose’ biedt een donker, eerlijk verhaal over catastrofale liefde. ‘Rose’ is nu beschikbaar via Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. Het album is te pre orderen in de Snowstar Records webshop. Bij elke pre-order komt een exclusieve, niet eerder uitgebrachte 4-track EP van Lian Ray. De lyric video werd gemaakt met een mobiele telefoon en werd geregisseerd door Lian Ray zelf.

Lian Ray speelt de volgende shows in de komende maanden:

09-09 Skek, Amsterdam (NL)
10-10 Willem Twee, Den Bosch (NL)Share |

Gerelateerde artikelen