Trailer: The Goldfinch

24 september 2019, 12:06 | Jeroen

De laatste keer dat de 13-jarige Theo Decker zijn moeder ziet, glijdt ze bij hem weg, een andere zaal van het Metropolitan Museum of Art in. Vlak daarna vindt er een terroristische aanslag plaats. Een explosie vernietigt kunstwerken van onschatbare waarde… en verandert Theo’s leven voorgoed. Deze tragedie is de aanzet tot een opwindend avontuur vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde.

Gedurende de turbulente jaren die volgen, terwijl Theo volwassen wordt, klampt hij zich heimelijk vast aan een waardevol object – het enige tastbare aandenken aan zijn moeder, die hij op die vreselijke dag verloor – een kostbaar schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: Het puttertje.

The Goldfinch is een prachtig gecreëerd coming-of-age-drama, groots vormgegeven met intieme emotionele momenten. Het is de verfilming van Donna Tartt’s wereldwijd geprezen, populaire bestseller met dezelfde naam. De roman, die bekroond is met de Pulitzerprijs voor fictie van 2014 en de Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction, stond ruim 30 weken lang op de bestsellerlijst van The New York Times.

De film, geregisseerd door BAFTA Award-winnaar John Crowley (“Brooklyn”), wordt gedragen door een ​​cast bestaande uit meerdere generaties, met in de hoofdrollen Ansel Elgort (“Baby Driver”, “The Fault in our Stars”) als Theo Decker, en Academy Award-winnaar Nicole Kidman (“The Hours”, “Big Little Lies”) als Mrs. Barbour. In de film zien we tevens Oakes Fegley (“Pete’s Dragon”) als de jonge Theo, Aneurin Barnard (“Dunkirk”) als Boris, en Finn Wolfhard (“Stranger Things”, “IT”) als de jonge Boris, en daarnaast Sarah Paulson (“The Post”, “American Crime Story”) als Xandra, Luke Wilson (“The Royal Tenenbaums”) als Larry, Matteo van der Grijn (“Bankier van het Verzet”) als Gyuri en Jeffrey Wright (HBO’s “Westworld”) als Hobie.

The Goldfinch is vanaf 10 oktober 2019 te zien in de Nederlandse bioscoop.Share |

Gerelateerde artikelen