Filmplatform Cinetree opent haar deuren

19 maart 2020, 10:57 | Jeroen

Nu veel mensen noodgedwongen thuis zitten, is er volgens Cinetree meer dan ooit behoefte aan positieve verhalen. Het jonge filmplatform, opgericht door actrice en filmmaker Hanna Verboom, biedt maandelijks een selectie van films en documentaires met inspirerende en maatschappelijke thema’s. Cinetree wil alle thuisblijvers vanaf vandaag tot en met 6 april kosteloos de mogelijkheid bieden om deze selectie samen thuis op de bank te kijken.

Spreading great stories

Onder het mom van ‘spreading great stories’ krijgen Cinetree-leden wekelijks nieuwe films die je raken, inspireren of zelfs activeren. De films worden geselecteerd samen met curatoren zoals Humberto Tan, Sam de Jong en Gaite Jansen. Speciaal voor de huidige situatie heeft Cinetree met een bijzondere selectie films geprogrammeerd. Zo kunnen mensen vanaf vandaag genieten van Life Animated, klassiekers als La vita è bella en festival winnaars zoals C’est ça l’amour. Deze selectie wordt tot en met 6 april wekelijks aangevuld met meer hoopvolle verhalen met onder andere Lion, Hachi en Finding Neverland.

Hoe het werkt

Filmliefhebbers kunnen via de website hun gratis periode activeren met de code ‘samenthuis’. Er zijn geen addertjes onder het gras, alleen een e-mailadres is nodig om deze code vervolgens te activeren. Cinetree is beschikbaar op PC en laptop of via de apps voor iOS, AppleTV, Android en Samsung Smart TV. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast.

Hanna Verboom: Cinetree is opgezet vanuit de gedachte dat films meer zijn dan entertainment. Ze kunnen ons nieuwe inzichten geven, maar ook een nieuw, hoopvol, perspectief bieden. Dit soort verhalen hebben we nodig, juist nu. Een van onze teamleden kwam daarom met het idee om Cinetree gratis aan te bieden, onze manier om iets kleins bij te dragen.

Beeld: Filmstill uit C’est ca L’Amour, Cinéart Nederland.



Share |

Gerelateerde artikelen