Trailer: The Mole Agent

25 november 2020, 13:11 | Jeroen

Cinema Delicatessen brengt The Mole Agent op 10 december uit in de bioscopen. Vincent van Warmerdam componeerde de soundtrack bij de film van Maite Alberdi, een onweerstaanbare combinatie van klassieke detective, observerende documentaire en tragikomedie.

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij krijgt deze rol na een castingsessie bij privédetective Romulo die een geloofwaardige mol nodig heeft om in een bejaardentehuis te infiltreren. Romulo’s cliënt, een bezorgde dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt de detective in om erachter te komen wat er echt aan de hand is.

Maar Sergio is 83, geen 007, en heeft moeite met hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl Sergio informatie verzamelt, krijgt hij een band met diverse bewoners van het bejaardentehuis en beseft hij dat de waarheid onder de oppervlakte niet is wat men vermoedde.

Met veel absurdistische humor is The Mole Agent van Maite Alberdi een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire. Het is een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten.

The Mole Agent is vanaf 10 december in de bioscoop te zien.


The Mole Agent [NL TRAILER] from Cinema Delicatessen on Vimeo.Share |

Gerelateerde artikelen