Trailer: Mortal Kombat

18 februari 2021, 17:31 | Jeroen

New Line Cinema presenteert Mortal Kombat, een spectaculaire nieuwe actie-avonturenfilm die gebaseerd is op de succesvolle videogames – het onlangs uitgebrachte Mortal Kombat 11 kende de meest succesvolle release uit de hele serie.

De regie is in handen van de onderscheiden Australische filmmaker Simon McQuoid, die hiermee als regisseur zijn speelfilmdebuut maakt. McQuoid produceert de film ook samen met James Wan (“The Conjuring”-films, “Aquaman”), Todd Garner (“Into the Storm”, “Tag”) en E. Bennett Walsh (“Men in Black: International”, “The Amazing Spider-Man 2”).

Cole Young verdient zijn geld als MMA-vechter. Hij is zich niet bewust van zijn afkomst en weet dan ook niet waarom Outworld’s keizer Shang Tsung zijn beste vechter Sub-Zero, een Cryomancer uit een andere wereld, achter Cole aan heeft gestuurd. Omdat hij bang is dat zijn familie gevaar loopt, gaat Cole op zoek naar Sonya Blade. Hij wordt hierbij geholpen door Jax, een majoor van de Special Forces die hetzelfde drakenteken op zijn lijf heeft als waar Cole mee geboren is. Zijn zoektocht leidt hem naar Lord Raiden, een Elder God en de beschermer van Earthrealm, wiens tempel een toevluchtsoord is voor ieder die het teken draagt. Hier traint Cole met ervaren strijders Liu Kang, Kung Lao en huurling Kano. Samen met de sterkste vechters op aarde moet hij het opnemen tegen hun vijanden uit Outworld in een strijd om het universum. Cole zal tot het uiterste gedreven moeten worden om zijn arcana te vinden, de enorme kracht die in zijn ziel verborgen zit. Kan hij daarmee zijn familie redden en Outworld voorgoed tegenhouden?

Mortal Kombat is vanaf 15 april 2021 in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX.

Beeld:© 2021 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.

Omdat de Mortal Kombat-games zeer internationaal georiënteerd zijn, bestaat de cast van de film ook uit een divers internationaal gezelschap met acteurs uit de film-, televisie- en vechtsportwereld. Zo zien we Lewis Tan (“Deadpool 2”, Netflix-serie “Wu Assassins”) als Cole Young, Jessica McNamee (“The Meg”) als Sonya Blade, Josh Lawson (“Bombshell”) als Kano, Tadanobu Asano (“Midway”) als Lord Raiden, Mehcad Brooks (tv-serie “Supergirl”) als Jackson “Jax” Bridges, Ludi Lin (“Aquaman”) als Liu Kang, Chin Han (“Skyscraper”) als Shang Tsung, Joe Taslim (“Star Trek Beyond”) als Bi-Han en Sub-Zero, en Hiroyuki Sanada (“Skyscraper”) als Hanzo Hasashi en Scorpion. Ook te zien zijn Max Huang als Kung Lao, Sisi Stringer als Mileena, Matilda Kimber als Emily Young, en Laura Brent als Allison Young.

Het scenario van Greg Russo en Dave Callaham (“Wonder Woman 1984”) is geschreven naar een treatment van Oren Uziel (“Mortal Kombat: Rebirth”) en Russo, dat gebaseerd is op de videogame van Ed Boon en John Tobias. Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Michael Clear, Jeremy Stein en Larry Kasanoff zijn de uitvoerende producenten.

Om deze immens populaire gamereeks te verfilmen, werkte McQuoid samen met een team van Australische en Amerikaanse filmmakers, waaronder director of photography Germain McMicking (“True Detective”, “Top of the Lake: China Girl”), production designer Naaman Marshall (“Underwater”, “Servant”), editors Dan Lebental (“Spider-Man: Far From Home”) en Scott Gray (“Top of the Lake”, “Daffodils”), visual effect supervisor Chris Godfrey (“Hacksaw Ridge”) en kostuumontwerper Cappi Ireland (“Lion”, “The Rover”). De muziek is gecomponeerd door Benjamin Wallfisch (“Blade Runner 2049”, de “IT”-films).

New Line Cinema presenteert “Mortal Kombat”, een productie van Atomic Monster en Broken Road. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.Share |

Gerelateerde artikelen