You do not know what is good, for bad!

31 januari 2011, 15:23 | Jeroen

Zomaar een quote uit de goed geschreven animatiefilm Megamind van DreamWorks. “Jij weet niet wat goed is, voor slecht!”. En slecht of goed is waar de het om draait bij Megamind. Klinkt cliché? Dat hoeft niet bewijst deze film.

Toeval of niet de Bad Guy is in dit jaar (zie ook Despicable Me). Hij neemt het podium en laat zien dat zelfs Bad Guys kunnen veranderen. Is dit iets dat we ook hopen voor de Bad Guys in de echte wereld? Of zijn zij toch niet echt Bad Guys als we ze maar een kans geven?

Megamind (Will Ferrell) is een super intelligente alien die door zijn ouders naar aarde wordt gestuurd, omdat de planeet waar hij op woont zal verdwijnen in een zwart gat. Op datzelfde moment wordt Metro Man (Brad Pitt) ook naar aarde gestuurd vanaf een andere planeet. Megamind landt door toedoen van Metro Man in de gevangenis en landt zelf op de plek van Megamind bij een rijk gezin. Hier begint de rivaliteit tussen de twee. Als Megamind jaren later de kans krijgt naar school (heerlijk hoe hij dit uitspreekt trouwens!) te gaan, komen de twee elkaar weer tegen. Al Megamind’s pogingen om erbij te horen zijn tevergeefs. Dan besluit hij te doen waar hij goed in is, slecht zijn!

Megamind en zijn sidekick Minion (David Cross) verzinnen allerlei listen om Metro Man te verslaan, om telkens weer te falen. Als Megamind voor de zoveelste keer verslaggeefster Roxanne Ritchie (Tina Fey) ontvoert om Metro Man in de val te lokken slaagt het plan en wordt deze verslagen. Metro City (de fictieve stad waar het verhaal zicht afspeelt) wordt vanaf dat moment geterroriseerd door Megamind. Al snel komt hij erachter dan een leven zonder tegenstand van Metro Man wel erg saai is. Megamind gebruikt het DNA van Metro Man om een serum te ontwikkelen dat een gewoon mens verandert in Metro Man. Dan begint het verhaal leuk te worden!

Toegegeven een meesterwerk is het niet, maar ik heb erg gelachen en visueel is het heel mooi (zeker de 3D versie). De stemmen bij de verschillende personages zijn goed gecast en de teksten zijn scherp! Ga kijken, je zult niet teleurgesteld worden.

Megamind draait nu in de bioscoop.Share |

Gerelateerde artikelen