Trailer: Devotion

18 oktober 2022, 17:14 | Jeroen

Het meeslepende oorlogsdrama ‘Devotion’ werpt een blik op het aangrijpende en waargebeurde verhaal van twee Amerikaanse elite jachtpiloten tijdens de Koreaanse oorlog die een onwaarschijnlijke vriendschap ontwikkelen. Jonathan Majors (‘Lovecraft Country’, ‘Loki’) en Glen Powell (‘Top Gun: Maverick’, ‘Hidden Figures’) spelen de hoofdrollen. ‘Devotion’ is vanaf 1 december te zien in de bioscoop.

SYNOPSIS

1950, Koreaanse Oorlog. Twee jonge mannen Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors) worden gerekruteerd voor een prestigieuze eenheid van de luchtmacht. Jesse is Afro-Amerikaans en daarmee de eerste piloot van kleur in de historie van het Amerikaanse leger. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen Tom en Jesse, welke op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

‘Devotion’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Adam Makos en de regie is in handen van filmmaker J.D. Dillard (‘Sleight’, ‘Sweetheart’). Het script is geschreven door Jake Crane en Jonathan A.H. Stewart. Joe Jonas (‘Night at the Museum’, ‘Righteous Gemstones’), Christina Jackson en Thomas Sadoski maken ook deel uit van de cast.Share |

Gerelateerde artikelen