Trailer: Petrov’s Flu

Film & TV

Imagine Filmdistributie brengt Petrov’s Flu op 9 december uit in de bioscopen. Semyon Serzin en Chulpan Khamatova vertolken hoofdrollen in de speelfilm van Kirill Serebrennikov, die werd geselecteerd voor Cannes.

> Lees verder

Trailer: Cry Macho

Film & TV

In de film speelt Eastwood de rol van Mike Milo, een voormalige rodeoster en paardenfokker die in 1979 een klus aanneemt van zijn oude baas om diens zoontje vanuit Mexico terug naar Texas te halen.

> Lees verder

Trailer: Surge

Film & TV

Joseph zit vast in een leven van routine, verstoken van emotie of betekenis. Zijn isolement en frustratie maken hem kwetsbaar en eenzaam. Een impulsieve daad van verzet leidt tot een rigoureuze gedaanteverandering.

> Lees verder

Trailer: Worth

Film & TV

nkele dagen na 9/11 wordt advocaat Kenneth Feinberg aangesteld om het Victim Compensation Fund in goede banen te leiden. Feinberg staat voor de onmogelijke opdracht om de waarde te berekenen van de levens van de ruim 5000 slachtoffers.

> Lees verder

Trailer: Kuessipan

Film & TV

Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen. Kuessipan is een term uit de Innu taal en betekent zoiets als: het is jouw beurt om je verhaal te vertellen.

> Lees verder

Trailer: Pleasure

Film & TV

Pleasure is een rauw, maar humaan en geestig portret van een mannenwereld, bekeken door de ogen van de 21-jarige Bella. Zij belandt in Los Angeles, gedreven door het vurige verlangen om door te breken in de filmwereld. Als pornoster.

> Lees verder

Trailer: The Mad Women's Ball

Film & TV

The Mad Women’s Ball vertelt het verhaal van een jonge, stralende en gepassioneerde vrouw, Eugénie, die leeft aan het einde van de 19e eeuw. Als jonge vrouw ontdekt Eugénie dat ze de bijzondere kracht heeft om de doden te horen.

> Lees verder

Trailer: Le Sorelle Macaluso

Film & TV

Le Sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse filmregisseur en theatermaker Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una via a Palermo speelt het zich af in haar thuisstad Palermo en baseerde zij de film op een toneelstuk dat zij zelf schreef.

> Lees verder

Trailer: I Don’t Wanna Dance

Film & TV

De film schetst het intense leven van de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag), die moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder (Romana Vrede) stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. Een persoonlijk verhaal.

> Lees verder

Trailer: The Underground Railroad

Film & TV

The Underground Railroad vertelt het verhaal over de wanhopige zoektocht van Cora Randall naar vrijheid tijdens het Antebellum South. In The Underground Railroad zullen we Thuso Mbedu, Chase W. Dillon en Joel Edgerton in de hoofdrol zien.

> Lees verder

Winactie: Summerland

Film & TV

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen.

> Lees verder

IFFR: première DEAR COMRADES!

Film & TV

De aangrijpende Russische film DEAR COMRADES! gaat op dinsdag 2 februari in première op het IFFR. Het verhaal van de film is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, toen een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen.

> Lees verder