De Singles - Week 34

18 augustus 2014, 09:33 | Jeroen

FKA Twigs: Pendulum

FKA Twigs stond in de lijst met meest veelbelovende artiesten voor 2014, The Sound Of 2014 van de BBC. De zangeres uit Londen lost die belofte met haar debuutalbum LP1 meer dan in. FKA staat voor Formely Known As en slaat op het feit dat ze voorheen een danseres was met Twigs als artiestennaam. Pendulum laat horen wat je kan verwachten op LP1: verwarrende beats, tegendraadse melodielijnen en prikkelende zanglijnen. Post r&b in optima forma.

Rustie Feat. Danny Brown: Attak

Net als Hudson Mohawke is Rustie een beatmaker uit Schotland. Beiden opereren ze op de scheidslijn van dubstep en het populaire traphouse. Attak is afkomstig van zijn tweede album Green Language dat eind augustus verschijnt. Het nummer wordt vocaal ondersteund door de Detroitse rapper Danny Brown, die op sommige momenten in Attak klinkt als de Amerikaanse variant van Dizzee Rascal. Attak is een verbastering van het Engelse woord ‘attack’ en is van toepassing op het nummer dat rauw, hectisch en stoer klinkt.

The Magician Feat. Years & Years: Sunlight

België levert naast goede rock- en popbandjes ook goede houseproducers af. Daar is de internationaal erkende producer The Magician een goed voorbeeld van. Hij wordt omringd door mysterie en brengt de ene na de andere goede remix uit die vaak beter is dan het origineel. Denk daarbij aan Lykke Li’s I Follow Rivers of Sam Sparro’s Happiness. Het nummer Sunlight is van zijn eigen hand met de vocalen van het Londonse electronicabandje Years & Years. Een fijne uplifting en catchy dansplaat voor de zwoele zomeravonden.

Sophie: Lemonade

Een track die zo zoet is als de titel doet vermoeden en zo irritant is als een tandartsboor. En toch werkt het. Sophie is, ondanks de naam doet vermoeden, een mannelijke producer uit Londen. Hij maakt dansmuziek die grenzen opzoekt van wat een gemiddelde luisteraar aan kan. Lemonade is daar bij uitstek een voorbeeld van. Een novelty hit pur sang!

The Mispers: Dark Bits

Het sympathieke indiefolk bandje the Mispers uit Londen maakte in maart dit jaar indruk tijdens hun optreden in Rotown. Het energieke vijftal is een feest om naar te kijken, mede door de actieve publieksparticipatie. Muzikaal gezien zit de band tussen Arcarde Fire en The Maccabees en wordt gekenmerkt door de emotioneel geladen stem van zanger Jack Balfour. Dark Bits is een upbeat nummer met een spannende twist erin en gaat over vrienden vinden in ongebruikelijke plaatsen. Het nummer toont maar weer eens aan dat de vaderlandse festivalprogrammeurs hebben zitten slapen door het niet boeken van deze band. Volgend jaar herkansing?



Share |

Gerelateerde artikelen