De Singles - Week 39

22 september 2014, 09:35 | Jeroen

Jack White: Would You Fight For My Love?

Begin juni verscheen de tweede plaat van Jack White, Lazaretto. Althans, de tweede soloplaat van White, want hij geldt als één van de productiefste muzikanten van tegenwoordig en heeft naast zijn solowerk flink wat albums met zijn bands uitgebracht. De bekendste is natuurlijk the White Stripes, de inmiddels ter ziele zijnde band, waar hij tot 2011 samen met drummer Meg White in actief was. Meer recent zijn de bands The Raconteurs en The Dead Weather waar hij ook de frontman van is. Terug naar zijn solowerk: afgelopen week verscheen er een videoclip bij de nieuwe single Would You Fight For My Love?. Een liefdesliedje, maar dat wel met (flinke) gitaren.

Pixies: Ring The Bell

Het eerste Pixies album in 23 jaar werd afgelopen april uitgebracht. De band rond Black Francis, afgelopen zomer nog op de eerste dag van Best Kept Secret te vinden, bracht met Indie Cindy hun vijfde album uit en de eerste zonder bassist van het eerste uur Kim Deal. Het is de opvolger van het in 1991 verschenen Trompe le Monde, maar helaas komt de kwaliteit niet echt in de buurt van dienst voorloper. Het is allemaal wel aardig, maar wat koop je tegenwoordig nog voor ‘aardig’? Zeker als een band 23 jaar laat wachten op nieuw materiaal, mag je meer verwachten. De nieuwe single Ring the Bell klinkt wel prima en heeft een videorelease gekregen, die je deze week in de Singles op ZUBB aantreft.

Spoon: Inside Out

De Amerikaanse rockband Spoon bracht vorige maand hun achtste studioalbum They Want My Soul uit. Deze nieuwe plaat werd zeer goed werd ontvangen door de verschillende criticasters. Na Rent I Pay en het sterke Do You, wordt Inside Out, volgens berichten het favoriete nummer van frontman Britt Daniel, de nieuwe single van de band. Het is ook één van de betere liedjes van de plaat, die verder vol staat met goed te behappen rock tracks. Meer daarover binnenkort, want komende week lees je de volledige recensie van de nieuwe Spoon plaat They Want My Soul op ZUBB!

Interpol: Twice As Hard

Vorige week kon je de recensie van de nieuwe Interpol plaat El Pintor al lezen op ZUBB en deze week is er alweer een nieuwe videoclip verschenen. Twice As Hard is de het afsluitende liedje van de plaat en kabbelt nogal sloom voort. De videoclip is gemaakt door frontman Paul Banks zelfs en zet ons aan het sporten! Leuke videoclip, voor een alleraardigst liedje, maar we weten dat Interpol beter tracks op El Pintor heeft staan, dus ergens is deze singlekeuze van de band zeer verrassend.

The Raveonettes: Sisters

De laatste single van deze week is misschien wel de grootste ontdekking: Sisters van de Deense rock noise pop band The Raveonettes. De band bestaat al sinds begin vorig decennium en bracht afgelopen zomer met Pe’ahi alweer hun zevende studioalbum uit. Één van de beste tracks is Sisters, welke je via de website van de band gratis kan downloaden.



Share |

Gerelateerde artikelen