The Sugarhill Gang met Grandmaster Melle Mel & Scorpio in Q-Factory

12 februari 2019, 18:32 | Jeroen

The Sugarhill Gang, de eerste rapgroep die een nummer 1-hit scoorde met Rapper’s Delight (1979) komt samen met Grandmaster Melle Mel & Scorpio van The Furious Five naar Q-Factory. Rappers Delight bereikte de eerste plaats in de Nederlandse top 40. Wereldwijd zijn er meer dan 12 miljoen exemplaren van de plaat verkocht.

Voor deze hit maakten de rappers Wonder Mike, Master Gee en Big Bank Hank dankbaar gebruik van een funky sample uit Chic’s Good Times. Dit blijkt nog steeds een gouden zet te zijn, gezien er ieder weekend wel ergens in een club of op een feest luidkeels “Now, what you hear is not a test I’m rappin’ to the beat..” mee gerapt wordt.

Rapper’s Delight

Na het overlijden van Big Bank Hank in 2014 wordt zijn rol bij live optredens overgenomen door niemand minder dan Grandmaster Melle Mel. Hij scoorde samen met Chaka Khan een dikke hit met het door Prince geschreven I Feel For You en is uiteraard ook bekend als een van de originele leden van The Furious Five, de eerste hiphopgroep ooit ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame. Grandmaster Flash schreef met The Furious Five (inclusief Melle Mel en Scorpio) The Message, wat samen met Rapper’s Delight een van de meest invloedrijke platen in de geschiedenis van de hiphop is. Ook White Lines (don’t do it) met de karakteristieke baslijn over de gevaren van cocaine, is een regelrechte klassieker.

Dat oldschool hiphop leeft moge duidelijk zijn door het succes van Netflix documentaires als The Get Down, Sample This en Hip-Hop Evolution. Eerder kondigde Q-Factory al shows aan van Grandmaster Flash en Kurtis Blow, met de toevoeging van The Sugarhill Gang met Grandmaster Melle Mel & Scorpio aan het rijtje hiphop-helden, zijn het mooie tijden voor de liefhebber.

Tickets: € 29,75*
Datum: Za. 8 juni.
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur Adres: Atlantisplein 1, Amsterdam
Voor tickets en info klik hierShare |

Gerelateerde artikelen