Modieuze Samenwerkingen

16 juni 2014, 17:12 | Jeroen

De laatste tijd zijn er steeds meer samenwerkingen tussen een mode ontwerper en een totaal niet gerelateerd merk, zoals Karl Lagerfeld & Cola Light en Prada & LG. Ook Google en Luxottica gaan eind dit jaar samenwerken om van de Google Glass een trendy bril te maken. We hebben wat onderzoek gedaan en vonden wat leuke feitjes over enkele bijzondere samenwerkingen.


Karl Lagerfeld & Cola Light

In 2010 en 2011 ontwierp Karl Lagerfeld een paar ‘Limited Edition’ flesjes voor Coca Cola Light. Naar eigen zeggen houdt hij zoveel van Cola Light dat hij het drinkt “vanaf het moment dat ik opsta tot dat ik weer ga slapen. Ik drink geen thee of koffie, alleen maar Cola Light”. Blijkbaar heeft Karl ook nog eens zijn eigen Cola Butler. In Nederland is het goedje verkrijgbaar in de Bijenkorf. Karl Lagerfeld is nog wel meer vreemde samenwerkingen aangegaan in het verleden: Onder anderen met Volkswagen, Magnum, Steiff teddy beren en My Little Pony. En er zullen nog wel meer volgen.

Range Rover & Victoria Beckham

In 2012 is Victoria Beckham gaan samenwerken met Range Rover om een Special Edition Range Rover Evoque te ontwerpen. Deze werd geïntroduceerd in China, waar het een groot succes werd. Alleen 200 Special edition auto’s werden geproduceerd. Tijdens een interview zei Victoria dat het ontwerp van de Range Rover Evoque was geïnspireerd door haar Rolex horloge. Nog een grappig weetje: De enige plek waar je Victoria’s naam ziet staan is op het lederen etui van de auto handleiding.



DKNY & Veuve Clicquot

Amerikaans modehuis DKNY en Frans champagnelabel Veuve Clicquot gingen in 2010 samen aan de slag en ontwierpen een paar regenlaarzen, helemaal in het geel. Daarbij hoorde natuurlijk ook een heuse campagne en aprés-ski feest bij – het ‘Clicquot in the Snow’ evenement. Wat je misschien niet wist is dat beide merken beheerd worden door de LVMH groep. Door deze uitgebreide PR-stunt wordt in beide merken wat nieuw leven ingeblazen.


Prada & LG

In 2007 zijn Prada en LG Electronics een samenwerking aangegaan om een nieuw smartphone op de markt te brengen: De KE850 aka de LG Prada. Eén miljoen exemplaren werden verkocht in de eerste 18 manden. Enkele manden later werd de allereerste iPhone geïntroduceerd maar LG vond dat hij wel verdacht veel leek op de LG Prada. Bijna hebben ze Apple aangeklaagd, maar uiteindelijk toch niet gedaan.

M.A.C. & Hello Kitty

Cosmetica bedrijf M.A.C. en Hello Kitty (van Sanrio) hebben in 2009 niet één maar twee make-up lijnen in samenwerking gemaakt, een high-end lijn “Hello Kitty Kouture” en een gewone “Hello Kitty Colour Collection”. Bij deze collectie hoorde natuurlijk ook lippenstift bij, maar het grappige is dat Hello Kitty zelf helemaal geen lippen heeft! Wat je ook nog niet wist: Blijkbaar is Hello Kitty een meisje en geen poes, als we de scheppers van Hello Kitty moeten geloven.

Bron: Stylight



Share |

Gerelateerde artikelen