Marktjes afstruinen doe je zo

10 juli 2014, 20:25 | Jeroen

Ons kikkerlandje staat weliswaar bekend om de hoeveelheid regen die jaarlijks valt, toch duimen we gedurende de zomer voor een aantal mooie dagen. Zodra de grijze wolken ook maar enigszins plaatsmaken voor een aantal aangename zonnestralen, trekken we er direct massaal op uit: terrasjes die binnen no-time volstromen, (stads)parken die worden overspoeld met picknicks en (vintage)marktjes die in overvloed worden bezocht.

Toch merk ik steeds vaker dat, ongeacht het type marktje, rotzooi de overhand krijgt. Het lijkt zoeken naar een speld in een hooiberg. Met andere woorden, onbegonnen werk! Toch weerhoudt dit fashionista’s er niet van kledingmarkten te laten voor wat ze zijn. Om deze mode-kenners te begeleiden in hun zoektocht naar een onvergetelijk fashion item, geef ik daarom een aantal tips zodat een dergelijk item makkelijker voor het oprapen ligt.

1: GEZELSCHAP

De ene vriendin is de ander niet; met sommige vriendinnen struin je terrasjes af, met andere vriendinnen sta je urenlang in de keuken te kokkerellen. Kortom, met wie struin je deze markten af? Neem zorgvuldig een beslissing en vraag degene mee op pad waarvan je weet dat zij je in goed advies zal voorzien en haar geduld niet al na 10 minuten verliest.

2: SELECTIE

Beter 1 onmisbaar item dat je garderobe een boost geeft, dan 10 aankopen waarover je stiekem twijfelt en die uiteindelijk stuk voor stuk nooit gedragen worden. HOE? Probeer je koopdrang te beheersen door slechts een beperkt bedrag op zak te hebben. Hierdoor maak je utieindelijk selectiever keuzes.

3: TRENDS

Allemaal weten we dat vintage een absolute modetrend is. Dat betekent echter niet dat je met ieder tweedehands item in the pocket, de show ook daadwerkelijk steelt. Ga daarom voor jezelf alle huidige modetrends na en selecteer vervolgens die modetrends die op jouw lijf geschreven zijn.

4: TIJD

Geduld. Geduld. Geduld. Neem de tijd! Het komt voor dat je door de massale marktopzet, de bomen het bos niet meer ziet. Tel tot 10, scoor een goeie bak koffie en houd in je achterhoofd naar welke schatten je ook alweer opzoek bent. Eenmaal gekalmeerd ben ik ervan overtuigd dat je barst van de energie om je slag te slaan.

Ik wens je veel succes in de zoektocht naar jouw ideale zomer item gedurende een van de aankomende events:

- 19 en 20 juli Vlooienmarkt in de IJ-hallen in Amsterdam, – 20 juli FeelGood Market op het Festivalterrein/Klokgebouw Strijp S. in Eindhoven

Bron: Stylight



Share |

Gerelateerde artikelen