Vijftig jaar zonnebrillentrends

23 juli 2014, 12:16 | Jeroen

De retro brillen zijn terug van weggeweest. Zo’n honderd jaar geleden werd de eerste zonnebril geïntroduceerd met als doel het beschermen van onze ogen tegen het felle zonlicht. Inmiddels kan geen enkele vrouw zich meer een leven zonder modieuze zonnebril voorstellen en daarom wordt een zonnebril ook wel bestempeld als absoluut lifestyle artikel. Een reis terug in de tijd laat ons zien dat huidige zonnebrillen trends al eens eerder super trendy waren. Oftewel, verschillende modellen die eerder razend geliefd waren, maken wederom hun intrede. Hoewel ieder montuur vrij herkenbaar is, zijn het fijne de details die van jaar op jaar verschillen. Daarom op een rijtje hoe jij aankomende zomer de show steelt.

AVIATOR

De klassieke Ray-Ban pilotenbril is afgelopen jaar onder handen genomen en heeft een bescheiden, maar verrassende verandering ondergaan, namelijk spiegel glazen. Gespiegelde glazen zijn niet alleen fun en kleur, het staat vooral erg stijlvol.

CATS EYE

Een vintage Cats Eye montuur maakt jou beslist een filmster uit de jaren ‘60. Met deze bril op zak, je haar in model, rode lippen en een zomerse jurk is je outfit compleet.


CLUBMASTER

Dit model verscheen vorige zomer al op diverse catwalks. Inmiddels maakt deze zonnebril het streetstyle plaatje a la 2014 compleet en is vooral de polarized clubmaster de absolute eyecatcher van het moment.


RONDE GLAZEN

De modetrend van deze zomer is de zonnebril met ronde glazen. Eindelijk worden deze monturen niet meer alleen gedragen door stereotypen als Ozzy Osborne of John Lennon, maar mag iedereen er de blits mee maken!

WAYFARER

Inmiddels is dit model in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: van gekke kleurtjes tot waanzinnige (opvallende) patronen. Daarnaast helemaal hot zijn de clip-on en (duurzame) houten exemplaren.


Elk van deze designs roept ongetwijfeld een bekende filmster op. Neem ter illustratie de Cats Eye bril en het verband dat het gros van jullie legt met Audrey Hepburn, of de ‘’hippie bril’’ die in verband wordt gebracht met popartiest John Lennon. Beide beschouwen we tegenwoordig als absolute stijliconen en zie daar de reden dat bepaalde zonnebrillen keer op keer als Mode Must Have worden bestempeld.

Bron: Stylight



Share |

Gerelateerde artikelen