Oktoberfest - Lost & Found

25 oktober 2014, 09:00 | Jeroen

iPhone6, een Kattenbak & Voetbalkaartjes – wat werd er dit jaar allemaal kwijt geraakt tijdens het Oktoberfest?

Een iPhone 6 – nog geen twee weken oud – lijkt zo het meest spannende kwijtgeraakte item nog niet. Een handgeschreven verklaring onder ede, een bijl of toch een koksmes? Juist ja, hele logische items om krijg je raken na na een biertje te veel. En dat zeker tijdens het jaarlijkse Oktoberfest in het Duitse München. Deze visual geeft een klein inzicht in de meest fascinerende voorwerpen welke dit jaar hun weg vonden naar het Gevonden Voorwerpen Loket tijdens het jaarlijkse bierfestijn.

Wederom was het Gevonden Voorwerpen Loket dit jaar weer een verzamelplaats van curiositeiten. Voorwerpen variërend van trompetten tot trouwringen, en een verzameling items welke je eerder doet denken aan rekwisieten van het Beierse Staatsopera dan een bierfeest. Dit jaar waren er 3646 items gevonden tijdens het 16-daagse festijn in het Duitse München. Het spreekt dan toch wel voor zich dat een biertje hier en daar men toch wat slordiger maakt…

Een katten transportbox vond naast andere onheilspellende vondsten dit jaar ook z´n weg naar het Gevonden Voorwerpen Loket. We gaan er in ieder geval wel van uit dat zowel baasje als kat een fantastische dag op het Oktoberfest hebben gehad. Nog een mysterieuze vondst is een kettingbal; de gebruiksreden voor dit item op het festival is overigens nog een mysterie. De ultieme pechvogel van het Oktoberfest 2014 is toch wel de FC Bayern München fan die zijn vier tickets voor de wedstrijd tegen Hannover 96 verloor en daarbij vast ook zijn drie beste vrienden.

Veel Oktoberfest bezoekers verliezen niet alleen hun geheugen na een paar biertjes, maar uiteraard ook een kledingstuk hier en daar. Dirndls, Lederhosen en schoenen zijn de meest voorkomende verloren objecten. Het alternatief om je jas thuis te laten lijkt in de praktijk echter een slecht opgevolgd advies: de beste man, hoofd van een Gevonden Voorwerpen Loket in Dortmund, is al drie keer op ´n rij zijn jas verloren op Oktoberfest. Andere typerende items zoals sleutels, paspoorten en mobiele telefoons zijn ook regelmatige bezoekers in het Gevonden Voorwerpen Loket.

Mocht je nog op zoek zijn naar een paar ski-schoenen of een kunstgebit dan kun je nog tot en met 30 januari 2015 terecht bij het toegewijde loket. Na deze datum wordt alles geveild om plaats te maken voor alle gekkigheid wat Oktoberfest 2015 uit de kast zal halen!

Ben jij van plan om volgend jaar naar het Oktoberfest te gaan en draag je liever niet iets vanuit het Gevonden Voorwerpen Loket? Op STYLIGHT is de traditionele klederdracht te vinden die nodig is voor het grote feest! Ga voorbereid op weg en bestel online jouw Lederhosen of Dirndl. Tip voor de meiden: Draag geen hakken tijdens het feest, veel betere schoenen voor het springen op tafels en proosten met bier zijn de ballerinas. Daarnaast is het waarschijnlijk een goed idee om 2 lederhosen/dirndls te hebben voor het geval dat je er één kwijtraakt tijdens het Oktoberfest…

Bron: Stylight



Share |

Gerelateerde artikelen